Ο σπουδαίος έλληνας συνθέτης θα βρεθεί στη Στέγη στις 21 Φεβρουαρίου.

Καθώς ο «μεγάλος αδελφός» όλο και πλησιάζει ή καλύτερα είναι ήδη εδώ και δεκάδες μάτια μάς κοιτάνε από κρυφές κάμερες μέχρι μυστικές υπηρεσίες και από GPS και κινητά μέχρι εσωτερικά κυκλώματα παρακολούθησης, το θέμα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Ο σπουδαίος έλληνας συνθέτης Γιώργος Απέργης (που έρχεται από τη σχολή του Ξενάκη), ο οποίος εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στο Παρίσι έχοντας πανευρωπαϊκή καταξίωση και μετράει ήδη δεκάδες μουσικά και μουσικοθεατρικά έργα, έρχεται στην Στέγη στις 21 Φεβρουαρίου για να μας μιλήσει γι’ αυτό το θέμα με την τέχνη του.

Δουλεύοντας σε μια παραγγελία του IRCAM (του πιο γνωστού και αναγνωρισμένου μουσικού και ακουστικού οργανισμ ύ διεθνώς) ετοίμασε το έργο «Λούνα Παρκ» που διερευνά και στοχάζεται πάνω στην υπόθεση της διαρκούς παρακολούθησης του ατόμου. Με προβολές, ήχους, εγκαταστάσεις και τεχνολογία, οι ηθοποιοί επί σκηνής δεν επικοινωνούν άμεσα, αλλά μέσα από οθόνες και μικρόφωνα και μετατρέπονται σταδιακά σε «μάτια» και «αυτιά». Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φθινοπωρινό Φεστιβάλ Βαρσοβίας.