Το Van Baerle Piano Trio εμφανίζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος Rising Stars. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Φεβρουαρίου στις 20:30.

Στο πρώτο μέρος του προγράμματός του, το Τρίο Βαν Μπάρλε θα ερμηνεύσει τη σύνθεση Chiasmos του σύγχρονου Ολλανδού δημιουργού Willem Jeths (γεν. 1959), ο οποίος σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, σύνθεση και μουσικολογία στην πατρίδα του. Αμέσως μετά, θα ακουστεί το Τρίο για βιολί, τσέλο και πιάνο αρ. 1 σε ρε ελάσσονα, έργο 49 του Φέλιξ Μέντελσον (1809-1847). Το δεύτερο μέρος της συναυλίας του Τρίο Βαν Μπάρλε είναι αφιερωμένο στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827).  

Van Baerle Piano Trio: 
(πρόταση των Het Concertgebouw - Άμστερνταμ και BOZAR – Βρυξέλλες) 
Maria Milstein βιολί 
Gideon den Herder βιολοντσέλο 
Hannes Minnaar πιάνο 

Η σειρά Rising Stars υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πολιτισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε χρόνο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ECHO) επιλέγει καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι ως Rising Stars δίνουν συναυλίες στις αίθουσες-μέλη του ECHO. Από το 1995 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής μέσα από το θεσμό των Rising Stars έχει συμβάλει στην ανάδειξη γνωστών, πλέον, καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Στόχος της σειράς είναι να φέρει σε επαφή νέους, διακεκριμένους μουσικούς με καινούργια ακροατήρια διεθνώς και να τους δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσουν στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης προγράμματα που έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Είναι όλοι εξαιρετικοί στο είδος μουσικής που εκπροσωπούν, και αυστηρά επιλεγμένοι από τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές των αιθουσών-μελών.