Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στο Θέατρο Εγνατία θα γίνει η παρουσίαση της παράστασης "H Ανάκριση"
του Πέτερ Βάις με τους: Κώστα Καζάκο, Εύα Κοταμανίδου, Κωνσταντίνο Καζάκο, Δημήτρη Καλαντζή, Τζένη Κόλλια, Σπύρο Τσεκούρα, Γιάννη Γούνα, Μαρία Τζάνη, Ευθύμη Ξυπολιτά.

Ένα έργο - κραυγή για τις ιδέες και τις πράξεις του ναζισμού.

O Κώστας Καζάκος επικεφαλής ενός εξαιρετικού 11μελούς θιάσου, παρουσιάζει το εμβληματικό, επίκαιρο έργο "Η Ανάκριση" του Γερμανού συγγραφέα Πέτερ Βάις, σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη.

Ο Γερμανός συγγραφέας Πέτερ Βάις, διακεκριμένη προσωπικότητα του σύγχρονου θεάτρου, παρουσίασε το έργο "Η Ανάκριση", αφού παρακολούθησε τη δίκη της Φρανκφούρτης για το Άουσβιτς που είχε την επίσημη ονομασία «Ποινική διαδικασία εναντίον του Μούλκα και άλλων» (20 Δεκεμβρίου 1963 έως τις 20 Αυγούστου 1965). Ήταν η πρώτη μεγάλη δίκη που διεξήχθη από τη γερμανική δικαιοσύνη εναντίον των ναζιστών εγκληματιών στην οποία κατέθεσαν 359 μάρτυρες, εκ των οποίων 248 επιζήσαντες του στρατοπέδου. Η δίκη γνώρισε τεράστια δημοσιότητα και ήδη πριν την απαγγελία των δικαστικών αποφάσεων στις 19 και 20 Αυγούστου 1965, ο Βάις με βάση τα ντοκουμέντα της δίκης έδωσε μορφή σε ένα θεατρικό κείμενο, που μας οδηγεί να ακολουθήσουμε ολόκληρη τη μαρτυρική πορεία, προς το Άουσβιτς.

Στη διάρκεια των χρόνων "Η Ανάκριση", αποδεικνύεται διαχρονικά επίκαιρη και έχει παρασταθεί με πολλούς διαφορετικούς και πειραματικούς τρόπους σε όλο τον κόσμο.

Πρεμιέρα: Τετάρτη 19.2.2014 στις 20:00
Για λίγες μόνο παραστάσεις.