current views are: 2

30 Ιανουαρίου 2014
Δημοσίευση13:19

«Κάτω από τη σκάλα» στο θέατρο Ζίνα

Λίγες παραστάσεις μένουν μέχρι να ολοκληρωθεί το Κάτω από την Σκάλα, το ανθρώπινο και πολύ αστείο έργο του Τσαρλς Ντάιερ στο Θέατρο ΖΙΝΑ.

Δημοσίευση 13:19’
αρθρο-newpost

Λίγες παραστάσεις μένουν μέχρι να ολοκληρωθεί το Κάτω από την Σκάλα, το ανθρώπινο και πολύ αστείο έργο του Τσαρλς Ντάιερ στο Θέατρο ΖΙΝΑ.

Στο Θέατρο ΖΙΝΑ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Λίγες παραστάσεις μένουν μέχρι να ολοκληρωθεί το Κάτω από την Σκάλα, το ανθρώπινο και πολύ αστείο έργο του Τσαρλς Ντάιερ στο Θέατρο ΖΙΝΑ. Οι πρωταγωνιστές του Άγγελος Αντωνόπουλος και Αντώνης Καφετζόπουλος θα παίζουν για το κοινό της Αθήνας μέχρι και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια το ιδιαίτερο αυτό έργο, την σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, θα ταξιδέψει σε άλλους προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Δυο λόγια για το έργο:

Ο Τσάρλς και ο Χάρρυ είναι πολλά χρόνια ζευγάρι. Εργάζονται στο κουρείο του Χάρρυ και συγκατοικούν. Οι δυο τους είναι «οικογένεια» και βιώνουν όλες τις μικρές χαρές, αλλά και όλες τις μικρές φθορές της κοινής καθημερινότητας. Μόνο που πρέπει να ζουν «κάτω από την σκάλα» και να κρύβουν την σχέση τους από το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Το δέσιμό τους είναι μεγαλύτερο επειδή πρέπει να κρύβονται, όμως, όπως σε όλα τα ζευγάρια που έχουν ζήσει χρόνια μαζί, η φθορά είναι αναπόφευκτη. Οι ακισμοί μεταξύ τους είναι πολύ σκληροί. Αλλά και πολύ αστείοι….

Το έργο γράφτηκε τo 1966 στην Αγγλία. ‘Έγινε ταινία με τους Ρεξ Χάρισον και Ρίτσαρντ Μπάρτον το 1969. Στην Ελλάδα ανέβηκε στο ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΟΥΡΗ τον 1997, σε σκηνοθεσία Μίνου Βολανάκη, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Μοσχίδη και Γιώργο Μιχαλακόπουλο, που φέτος ανέλαβε να το σκηνοθετήσει.

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνικά/Κοστούμια: Απόστολος Βέττας, Μάρθα Φωκά

Φωτισμοί: Νίκος Καβουκίδης

Παραγωγή: Θύμιος @ Μάρκος Τάγαρης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη, 19:00, λαϊκή απογευματινή

Παρασκευή, Σάββατο, 21:00

Κυριακή 19:00

Τιμές εισιτηρίων: 18,16,12

Διάρκεια παράστασης 120’ (με διάλειμμα)


σχετικα αρθρα