Ο Κάπτεν Αμέρικα επιστρέφει με καινούριους εχθρούς και φίλους.

Στη δεύτερη ταινία με ήρωα τον Κάπτεν Αμέρικα (η πρώτη ήταν το Captain America: The First Avenger του 2011), ο πρωταγωνιστής Κρις Έβανς πλαισιώνεται από τη γοητευτική Μαύρη Χήρα (Σκάρλετ Γιόχανσον), αλλά ενισχύεται και από την εμφάνιση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στον ρόλο του Αλεξάντερ Πιρς, του αινιγματικού μέλους της μυστικής οργάνωσης S.H.I.E.L.D. 

Μαζί τους θα απολαύσουμε τον Σεμπάστιαν Σαν (Black Swan), ο οποίος ενσαρκώνει τον νοσηρό Στρατιώτη του Χειμώνα, που έρχεται από το παρελθόν του Captain America.

Η επιστροφή του σούπερ ήρωα προσανατολίζεται σε μια πιο πολιτική πλοκή από κάθε άλλη ταινία της Marvel, καθώς θα σκαλίσει σε βάθος τις διφορούμενες τακτικές των μελών της περίφημης S.H.I.E.L.D. 

Μετά τα γεγονότα που άλλαξαν τη ζωή του (στους Εκδικητές), ο Στιβ Ρότζερς (Κρις Έβανς) παλεύει ακόμα να προσαρμοστεί στο σήμερα. Οι συνθήκες τον υποχρεώνουν να συνασπιστεί με την Νατάσα Ρομανόφ (Σκάρλετ Γιόχανσον), γνωστή ως Black Widow, για να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο, αλλά συγκαλυμμένο εχθρό στην Ουάσινγκτον.

Η ταινία αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες από τις 3 Απριλίου.