Ο Γιώργος Νανούρης μεταμορφώνει τη Λένα Παπαληγούρα στην «Κατερίνα» του Κορτώ

Ο Γιώργος Νανούρης μεταμορφώνει τη Λένα Παπαληγούρα στην «Κατερίνα» του Κορτώ

Για δύο Δευτέρες, στις 10 και 17 Μαρτίου, το κείμενο θα παρουσιαστεί στον Ιανό σε μορφή θεατρικού αναλογίου.

Την αγάπησε βαθιά την «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ ο Γιώργος Νανούρης, την ιστορία ζωής για τη μητέρα του συγγραφέα που έπασχε από διπολική διαταραχή. Κι όταν από τον «Ιανό» -που ξεκινάει μια θεατρική πρωτοβουλία στον χώρο του– του έγινε η πρόταση να παρουσιάσει δουλειά του, δεν το σκέφτηκε και πολύ.

Η «Κατερίνα» ήταν η πρώτη επιλογή του. Με τίτλο «Η Κατερίνα βγαίνει από το βιβλίο της» για δύο Δευτέρες, στις 10 και 17 Μαρτίου, η Λένα Παπαληγούρα ζωντανεύει, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, την ηρωίδα του βιβλίου. Θεατρικό αναλόγιο, λοιπόν, αλλά όχι έτσι απλά, όπως λέει ο Γιώργος Νανούρης που έχει πολλές ιδέες για τη θεατροποίηση του κειμένου που του το εμπιστεύτηκε εν λευκώ ο Αύγουστος Κορτώ.

Ο Νανούρης, μια και είναι αδύνατο να μεταφερθεί ολόκληρο το βιβλίο στη συγκεκριμένη δουλειά, θα κάνει μια επιλογή σημαντικών αποσπασμάτων που θα έχουν όμως αρχή, μέση και τέλος. Ο ίδιος σημειώνει πως δεν έχει σκοπό να πειράξει ούτε λέξη από το κείμενο, ενώ τις «γέφυρες» μεταξύ των αποσπασμάτων θα κάνει η μουσική που γράφει ειδικά για την παράσταση ο Λόλεκ.

Πηγή: tospirto.net

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο