Για δύο Δευτέρες, στις 10 και 17 Μαρτίου, το κείμενο θα παρουσιαστεί στον Ιανό σε μορφή θεατρικού αναλογίου.

Την αγάπησε βαθιά την «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ ο Γιώργος Νανούρης, την ιστορία ζωής για τη μητέρα του συγγραφέα που έπασχε από διπολική διαταραχή. Κι όταν από τον «Ιανό» -που ξεκινάει μια θεατρική πρωτοβουλία στον χώρο του– του έγινε η πρόταση να παρουσιάσει δουλειά του, δεν το σκέφτηκε και πολύ.

Η «Κατερίνα» ήταν η πρώτη επιλογή του. Με τίτλο «Η Κατερίνα βγαίνει από το βιβλίο της» για δύο Δευτέρες, στις 10 και 17 Μαρτίου, η Λένα Παπαληγούρα ζωντανεύει, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, την ηρωίδα του βιβλίου. Θεατρικό αναλόγιο, λοιπόν, αλλά όχι έτσι απλά, όπως λέει ο Γιώργος Νανούρης που έχει πολλές ιδέες για τη θεατροποίηση του κειμένου που του το εμπιστεύτηκε εν λευκώ ο Αύγουστος Κορτώ.

Ο Νανούρης, μια και είναι αδύνατο να μεταφερθεί ολόκληρο το βιβλίο στη συγκεκριμένη δουλειά, θα κάνει μια επιλογή σημαντικών αποσπασμάτων που θα έχουν όμως αρχή, μέση και τέλος. Ο ίδιος σημειώνει πως δεν έχει σκοπό να πειράξει ούτε λέξη από το κείμενο, ενώ τις «γέφυρες» μεταξύ των αποσπασμάτων θα κάνει η μουσική που γράφει ειδικά για την παράσταση ο Λόλεκ.