Η περσινή σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου προσεκλήθη από το θέατρο της γαλλικής πόλης.

Ακόμα συζητιέται η περσινή «σοδειά» παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου. Αυτή τη φορά ο λόγος γίνεται για το «Ζ» της Έφης Θεοδώρου που δέχθηκε πρόσκληση προκειμένου να ανέβει για μια εβδομάδα στο θέατρο του Στρασβούργου, τον Απρίλιο του 2015.

Η μεταφορά του εμβληματικού έργου του Βασίλη Βασιλικού από την πρώην αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του οργανισμού θα ταξιδέψει στη γαλλική πόλη και θα παίξει πυρηνικό ρόλο σε ένα αφιέρωμα που διοργανώνεται γύρω από τη σχέση της Τέχνης και των γεγονότων της δολοφονίας Λαμπράκη.

Στο αφιέρωμα αυτό θα προβληθεί και το ομώνυμο κινηματογραφικό φιλμ του Κώστα Γαβρά, έχοντας εξασφαλίσει το παρόν τόσο του διακεκριμένου Ελληνα σκηνοθέτη όσο και των υπόλοιπων συντελεστών του – μεταξύ των οποίων και ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν. Για την ώρα, εκκρεμεί απάντηση από τη νέα διοίκηση του Εθνικού σχετικά με το αν θα συνδράμει στα έξοδα του ταξιδιού.

Να υπενθυμίσουμε πως στο έργο που επαναλήφθηκε για ένα μικρό κύκλο παραστάσεων τον περασμένο Σεπτέμβριο στο κτίριο Τσίλλερ πρωταγωνιστούσαν οι Θανάσης Δήμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κότσιφας, Χριστίνα Μαξούρη, Κίτυ Παϊτατζόγλου, Γιάννος Περλέγκας, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας και Νίκος Χατζόπουλος.