Οι KollektivA συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους με δύο ακόμη live με χαρακτήρα… απελευθέρωσης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το συγκρότημα εμφανίζεται την Παρασκευή 21/2 στη σκηνή του KooKoo Live Music Bar στην Αθήνα και την Παρασκευή 28/2 στη σκηνή του Μύλου club στη Θεσσαλονίκη. 

Οι συναυλίες έρχονται μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνισή τους στο KooKoo Live Music Bar τον περασμένο Δεκέμβριο και λίγο πριν την κυκλοφορία της δεύτερης δισκογραφικής τους δουλειάς με τίτλο «Η μπαλάντα της φυλακής», απ’ όπου το τραγούδι «Δυο μαθήματα» έχει ήδη ακουστεί και αγαπηθεί.

Οι KollektivA αντιλαμβάνονται τη δημιουργική τους πορεία ως μια εναλλακτική μουσική ιστορία που προχωρά δυναμικά! Μια ιστορία που μέχρι τώρα αποτελείται από πολλά… κεφάλαια, με πιο πρόσφατα τη μουσική σύνθεση για τη θεατρική παράσταση «Φώντας», την παραγωγή της συλλογής αντιφασιστικών τραγουδιών «Μία Απάντηση», την ενορχήστρωση της μουσικοθεατρικής παράστασης «Γενιές Σημαδεμένες» και την ολοκλήρωση της δεύτερης δισκογραφικής τους δουλειάς, με τίτλο «Η Μπαλάντα της Φυλακής», ένα concept μουσικοθεατρικό έργο, εμπνευσμένο από το ομώνυμο ποίημα του Oscar Wilde.

Και η ιστορία συνεχίζεται… 

Σε μια εποχή που έχει χαρακτηριστεί ως η «εποχή των φυλακισμένων συνειδήσεων», οι KollektivA οπλίζονται με ήχο και στίχο, και μας προ(σ)καλούν να νιώσουμε, να προβληματιστούμε, να απελευθερωθούμε. 

Με αστείρευτη ενέργεια και επιθετικά αισιόδοξη διάθεση, οι KollektivA αφουγκράζονται την εποχή και μας διοχετεύουν έντονα συναισθήματα, τοποθετώντας το πολιτικό και κοινωνικό τραγούδι στο ροκ ήχο του σήμερα. Με κεντρικό θέμα τα τραγούδια που οδηγούν στην ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, προσεγγίζουν αγαπημένους Έλληνες συνθέτες, όπως οι: Μικρούτσικος, Θεοδωράκης, Λοΐζος, Άσιμος και άλλοι, υιοθετώντας απρόβλεπτες και ίσως αντισυμβατικές ενορχηστρώσεις. Παράλληλα μας χαρίζουν τραγούδια από τα αγαπημένα τους συγκροτήματα (Rage Against the Machine, Massive Attack, U2, System of a Down…) και τα παρουσιάζουν μέσα από το δικό τους σκληρό και ταυτόχρονα ευαίσθητο ηχητικό πρίσμα.

Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσαν να λείψουν δικά τους γνωστά τραγούδια όπως «Ο Δρόμος που τραβάω» αλλά και νέα τους τραγούδια μέσα από τη «Μπαλάντα της Φυλακής».

Στο Kookoo, τη συναυλία ανοίγουν οι Shutters.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014
KOOKOO Live Music Bar
Ιάκχου 17, Γκάζι, Αθήνα
Ώρα έναρξης: 22:00
Τιμή εισόδου: 10 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Πληροφορίες- κρατήσεις: 210 3450930, 6933 331003
www.kookoo.gr

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014
ΜΥΛΟΣ club
Ανδρέα Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Τιμή εισόδου: 9 ευρώ
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2310 504014, 6986 924600
www.mylosclub.gr