current views are: 2

6 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση15:09

Οι Imam Baildi live στο Passport

Φέτος τον χειμώνα, οι Imam Baildi επιστρέφουν στη σκηνή του PassPort, ξεκινώντας την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και για 4 συνολικά παραστάσεις.

Δημοσίευση 15:09’
αρθρο-newpost

Φέτος τον χειμώνα, οι Imam Baildi επιστρέφουν στη σκηνή του PassPort, ξεκινώντας την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και για 4 συνολικά παραστάσεις.

Φέτος τον χειμώνα, οι Imam Baildi επιστρέφουν στη σκηνή του PassPort, ξεκινώντας την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και για 4 συνολικά παραστάσεις.

Μετά την εξαιρετική καλοκαιρινή συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που όλοι αποθέωσαν ως μια από τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς που έφυγε, η παρέα των Imam στήνει άλλη μια μουσική γιορτή, παίζοντας τις πολυαγαπημένες της μουσικές αλχημείες, αλλά και κομμάτια από το καινούριο album που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα. 

Η ακαταμάχητη συνταγή των Imam Baildi είναι γνωστή και δοκιμασμένη: 8 άτομα επί σκηνής κάνουν remixing σε ελληνικά τραγούδια από τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60, συνδυάζοντας τη μοναδική ατμόσφαιρα αυτών των συνθέσεων με τις δικές τους μουσικές παρεμβάσεις, νέους ήχους και τεχνικές παραγωγής: Ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing, τα βαλκανικά πνευστά μιξάρονται με latin ενορχηστρώσεις και η νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη εναλλάσσεται με την εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka. Ετοιμαστείτε λοιπόν για 4 βραδιές-πάρτυ, απολύτως συντονισμένες, άλλωστε, με το πνεύμα και τη διάθεση των – αποκριάτικων – ημερών που πλησιάζουν.

Οι Imam Baildi έχουν κυκλοφορήσει δύο albums από το 2007 μέχρι σήμερα, τα οποία περιλαμβάνονται στο top-10 των European World Music charts. Έχουν εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη, μεταξύ των οποίων το περίφημο South By Southwest (SXSW) στο Austin των Η.Π.Α., το Roskilde, το Sziget, το Transmusicales De Rennes και το Lowlands. Έχουν στις αποσκευές τους 2 ευρωπαϊκές περιοδείες, περισσότερες από 100 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, και sold-out εμφανίσεις στην Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο, τη Κοπεγχάγη και τη Ζυρίχη.


σχετικα αρθρα