Η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris, συνεχίζει την παρουσία της σε ευρωπαϊκά Φεστιβάλ συμμετέχοντας με τις δύο τελευταίες της παραγωγές σε δύο σημαντικές διοργανώσεις.

Η παράσταση ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο, στις 22 Φεβρουαρίου 2014, αποτελώντας την επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στο 30ο Serajevo Winter Festival 2014.

Τον Ιούνιο, ο Γιάννης Καλαβριανός και ο Γιώργος Γλάστρας, θα συμμετάσχουν στο Kunstfestspiele Herrenhausen του Αννόβερο, με την επανάληψη της συλλογικής παράστασης DAVIDʼS FORMIDABLE SPEECH ON EUROPE, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Deutsches Theater Berlin και είναι βασισμένη στον λόγο που εκφώνησε ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron («The Bloomberg EU speech»). 

Στην παράσταση συμμετέχουν Εθνικά Θέατρα και μεγάλοι θεατρικοί οργανισμοί από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, μέλη του Δικτύου mitos21: το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας (Λονδίνο), το Ντόιτσες Τεάτερ (Βερολίνο), το Θέατρο Κάτονα Γιόζεφ (Βουδαπέστη), το Βασιλικό Θέατρο Ντραμάτεν (Στοκχόλμη), το Εθνικό Θέατρο Στάρυ (Κρακοβία), το Βασιλικό Θέατρο της Δανίας (Κοπεγχάγη), το Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ (Σάλτσμπουργκ), το Ντίσελντορφερ Σάουσπιλχαους, το Τεάτρε Λιούρε (Βαρκελώνη), το Σάουσπιλχαους της Ζυρίχης και το Σάουσπιλ Φράνκφουρτ.

-Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας
30th Serajevo Winter Festival 2014

SARTR Theatre, Serajevo, Bosnia Herzegovina
22 Φεβρουαρίου 2014
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Παίζουν: Άννα Ελεφάντη, Γιώργος Γλάστρας, Γιάννης Καλαβριανός, Αλεξία Μπεζίκη, Στέφη Πουλοπούλου

-Davidʼs Formidable Speech on Europe
Kunstfestspiele Herrenhausen, Hannover, Germany

17 Ιουνίου 2014
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Παίζει: Γιώργος Γλάστρας

Η παράσταση Γιοι και κόρες, μια παράσταση για την αναζήτηση της ευτυχίας, συνεχίζει να παίζεται παράλληλα στην Αθήνα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.