Πρωτότυπη απόδοση από τους Ψαραντώνη, Χαΐνηδες και την ομάδα «Κι όμως κινείται».

Αναμένεται να είναι η πιο αναπάντεχη σύμπραξη του Φεστιβάλ Επιδαύρου – τουλάχιστον ανάμεσα σε αυτές που για την ώρα γνωρίζουμε.

Ένας «Ερωτόκριτος» πολύ μικρότερης κλίμακας από αυτό που πρόκειται να δώσει το Εθνικό θέατρο στο αριστούργημα του Βιτσέντζου Κορνάρου (θα παρουσιαστεί επίσης στην Επίδαυρο) με εντελώς διαφορετικό λεξιλόγιο. Πρόκειται για τη συνεργασία του Ψαραντώνη με το μουσικό σχήμα των Χαΐνηδων, αλλά και την ομάδα χορευτών και ακροβατών «Κι όμως κινείται».

Θα είναι η δεύτερη φορά για τον Ψαραντώνη που συμμετέχει σε μουσικο-θεατρική παράσταση, ύστερα από τη σύμπραξή του στην «Αντιγόνη» του Δημήτρη Μπίτου, δύο καλοκαίρια πριν. Εδώ θα λειτουργήσει περισσότερο  σαν αφηγητής του έμμετρου λόγου του έργου μαζί με τον Δημήτρη Αποστολάκη των «Χαΐνηδων». 

Και οι δύο καλλιτέχνες –που μετατρέπουν σε τέχνη την άρρηκτη σχέση τους με την Κρήτη- συναντούν τώρα την ομάδα που παντρεύει όλες τις σωματικές τέχνες σε ένα σχήμα. Η δομή των «Κι όμως κινείται» (δημιουργοί του «Σωματίδιου του Θεού» που είδαμε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης) συνδυάζει χορευτές, ακροβάτες και περφόμερ οι οποίοι φαίνεται πως θα «κοιτάξουν» σωματικά το κλασικό έργο.

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την ανάγνωση ενός κλασικού έργου της Κρήτης του 17ου αιώνα από γνήσιους Κρητικούς καλλιτέχνες, λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση που έχει ασκήσει ο «Ερωτόκριτος» στην ελληνική παράδοση μέσα στους αιώνες.