Ο Γιάννης Βούρος προγραμματίζει να ανεβάσει το έργο του Πίτερ Σάφερ την επόμενη σεζόν.

Με τη φιλοσοφία -που ήδη έχει εφαρμόσει από φέτος– τού να παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έργα που δεν έχει ξαναφιλοξενήσει στις σκηνές του, σχεδιάζει το ρεπερτόριο της επόμενης χειμερινής σεζόν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Γιάννης Βούρος.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζει να ανεβάσει το «Αμαντέους» του Πίτερ Σάφερ και ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση των συντελεστών. Το «Αμαντέους», πλην της σκηνικής του ζωής, έχει μεταφερθεί με τεράστια επιτυχία στον κινηματογράφο από τον Μίλος Φόρμαν το 1984, σε σενάριο του Σάφερ και είχε σαρώσει 40 βραβεία από τα 53 που ήταν υποψήφιο, μεταξύ των οποίων και οχτώ Όσκαρ.

Το πλέον πρόσφατο ανέβασμα του «Αμαντέους» σε ελληνική θεατρική σκηνή φιλοξενήθηκε το 2010 στο Θέατρο «Βρετάνια» με τον Δημήτρη Λιγνάδη στη σκηνοθεσία, αλλά και στον ένα εκ των δύο πρωταγωνιστικών ρόλων, με συμπρωταγωνιστή του τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Η παράσταση ανέβηκε και την επόμενη σεζόν.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος το ΚΘΒΕ ανέβασε για πρώτη φορά στην ιστορία του τα έργα: «Ντεμπραγιάζ» του Ρεμί Ντεβός, «Το ραφτάδικο» του Ζαν Κλοντ Γκραμπέρ (πανελλήνια πρώτη), «Η πτωτική άνοδος του Αρτούρο Ουί» του Μπέρτολ Μπρεχτ, «Πέερ Γκύυντ» του Χένρικ Ίψεν, «Η μικρή μας πόλη» του Θόρτον Ουάιλντερ, «Το τίμημα» του Άρθουρ Μίλερ και το «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τενεσί Ουίλιαμς.