Ο Πέτρος και Κωνσταντίνος Σοφικίτης αποτυπώνουν στιγμές από την παράσταση χορού «Ανασφάλλω revised».

Η παράσταση χορού «Ανασφάλλω revised» πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Οι φωτογραφίες του Πέτρου και Κωνσταντίνου Σοφικίτη έμειναν πίσω ως «μαρτυρία» ότι αυτή η παράσταση συνέβη με ένα συγκεκριμένο τρόπο και τους συγκεκριμένους συντελεστές. Στιγμές της παράστασης, λοιπόν, ξαναζωντανεύουν μέσα από μία έκθεση φωτογραφίας που εστιάζει στους ερμηνευτές, τον κόπο, τα συναισθήματα, την εκφραστικότητα του σώματος και το φευγαλέο των παραστατικών τεχνών.

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες –μερικές με κάποιες μόνο κόκκινες λεπτομέρειες- επιχειρούν να ανασυνθέσουν την ένταση και την πλαστικότητα της κίνησης των ερμηνευτών. Η έκθεση φωτογραφίας «Ανασφάλλω x 2» φέρει την καλλιτεχνική υπογραφή των δύο αδελφών φωτογράφων Πέτρου και Κωνσταντίνου Σοφικίτη, βασίζεται στην παράσταση «Ανασφάλλω revised» του χορογράφου-σκηνοθέτη Τάσου Μπεκιάρη και της συγγραφέως Χριστίνας Μητροπούλου και θα παρουσιαστεί από 15 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Info

15 Φεβρουαρίου 2014 
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος 
Τηλ.: 210-3418550 
Έως 2 Μαρτίου 2014. Έκθεση φωτογραφίας - "Ανασφάλλω x 2". Εκθεσιακός χώρος 1ου & 2ου ορόφου. Δευ-Κυρ, ώρα 18:00 - 22:00. Είσοδος Ελεύθερη