Η Εταιρεία Θεάτρου «Υπερίων» σε συνεργασία με την «Εταιρεία Θεάτρου» παρουσιάζουν το έργο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ «Τίμων ο Αθηναίος» σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν, στο Σύγχρονο Θέατρο από την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014.

Η παράσταση –μεταφερμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα των μεγάλων οίκων μόδας– αποτελεί ένα σχόλιο στην εποχή μας: μια εποχή παράλογης πολυτέλειας και αδικαιολόγητων υπερβολών που διακόπηκε απότομα, όταν σταδιακά άρχισε να εξαπλώνεται η οικονομική κρίση. 

Λίγα λόγια για το έργο 
Ο πλούσιος Αθηναίος ευγενής Τίμων ξοδεύει τα χρήματά του σε τεράστια συμπόσια από τα οποία περνάει ολόκληρη η Αθήνα. Όλοι όσοι τον περιτριγυρίζουν του δείχνουν αγάπη και τον κολακεύουν για ν' απολαμβάνουν τα δώρα του. Πολύ σύντομα τού ανακοινώνεται πως έχει χρεοκοπήσει και, όταν θα τρέξει στους «φίλους» του για να ζητήσει βοήθεια, το μόνο που θα εισπράξει είναι άρνηση. Οργισμένος από αυτό ο Τίμων απαρνείται ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, γίνεται μισάνθρωπος και αποφασίζει να πεθάνει μόνος μακριά από τους ανθρώπους που τόσο πολύ τον απογοήτευσαν. 

Ταυτότητα της παράστασης 
Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν 
Σκηνικά: Χριστίνα Κωστέα 
Κοστούμια: Celebrity Skin 
Κινησιολογία: Φρόσω Κορρού 
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη 

Εισιτήρια: 15€, μειωμένο 10€. 
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21:15 (έως Τρίτη 11 Μαρτίου 2014) 
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). 

Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45 Γκάζι 
Τηλ. 210-3464.380