Η μουσικοθεατρική παράσταση έχει ήδη προγραμματίσει τα… ταξίδια της.

Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα του (26 Φεβρουαρίου) έχει μπει η μουσικοθεατρική παράσταση «Ξημερώνει Κυριακή» που βασίζεται στον θρυλικό δίσκο των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου «Ο δρόμος», καθώς και τον δίσκο «Μίλα μου για λευτεριά».

Το έργο που υπογράφουν δραματουργικά ο Παναγιώτης Μπρατάκος και η Μάρω Μπουρδάκου, θα ανέβει στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, αλλά ήδη προγραμματίζεται τόσο η παρουσίασή του στη Θεσσαλονίκη, όσο και η καλοκαιρινή περιοδεία του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η Αποστολία Παπαδαμάκη ανέλαβε να χορογραφήσει τον θίασο, στον οποίο πρωταγωνιστούν οι Κώστας Αρζόγλου, Γιώτα Φέστα, Μιχάλης Μητρούσης, Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης.

Τραγουδούν ακόμα: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Στέλιος Κέλλερης, Νικόλας Μπράβος, Γιάννης Μωραΐτης, Γιώργος Νικητόπουλος, Μάυ Χάννα, Αμαλία Ασκορδαλάκη, Κέλυ Γιακουμάκη. Τα σκηνικά και κοστούμια επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης και τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης.

«Ξημερώνει Κυριακή», «Γέλαγε η Μαρία», «Μέθυσ’ απόψε το κορίτσι μου», «Το Αγαλμα», «Πρώτη φορά»... είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των τραγουδιών που δεσπόζουν στην παράσταση και θα ακουστούν ζωντανά με ερμηνευτές τη Ρένα Κουμιώτη και τον Δημήτρη Μπάση, αλλά και συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη.

Παραστάσεις: (Από 26 Φεβρουαρίου έως 9 Μαρτίου) Τετάρτη 7.00 μ.μ., Πέμπτη και Παρασκευή 8.30 μ.μ., Σάββατο 5.30 μ.μ. και 8.30 μ.μ., Κυριακή 7.00 μ.μ. (Την Κυριακή 2 Μαρτίου δε θα πραγματοποιηθεί παράσταση).