Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο συμμετέχοντας στο πνεύμα του καρναβαλιού διαμορφώνει το πρόγραμμα των τελευταίων παραστάσεων του George Dandin ως εξής: 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στις 21:15
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 21:30 και 
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 18:30 & 21:30


Επισημαίνεται ότι το εισιτήριο της παράστασης για την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου θα έχει 7 Ευρώ για όλους στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής του θεάτρου.

Το θέμα του απατημένου συζύγου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σατανική κοινωνική μηχανή, απασχολεί τον κωμωδιογράφο της γαλλικής κλασικής δραματουργίας, Μολιέρο , στο έργο του: George Dandin.

Τα πρόσωπα του έργου αποτελούν φορείς ταξικής συμπεριφοράς και πράττουν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση σ' ένα συνεχώς κλιμακούμενο παιχνίδι ρόλων.. Το έργο αν και συνδέεται με την παράδοση της μεσαιωνικής και αναγεννησιακής φάρσας, η διασκέδαση συνυπάρχει με τη δριμεία κριτική. Ο συγγραφέας, ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής, φέρνει στην επιφάνεια με λεπτότητα και θεατρική δεξιοτεχνία τα ελαττώματα και τις μικροπρέπειες των ανθρώπων.

Η ανάγκη της αποδοχής διαφορετικών συμπεριφορών και αντιλήψεων για τη ζωή με στόχο την επιβίωση σε μία νέα τάξη πραγμάτων φανερώνει στο έργο τη δυσκολία των ανθρώπων να ξεφύγουν από το εγώ τους, ακόμη κι όταν αυτό είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ανδρέας Στάϊκος, 
Σκηνοθεσία-Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικό-Κοστούμια: Γιώργος Μαραζιώτης 
Κίνηση: Μάρω Γαλάνη
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός ενδυματολόγου:Μαρία Βασιλάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη:Ειρήνη Γκότση & Σόνια Ράπτη

Παίζουν:
Διονύσης Βούλτσος, Θανάσης Δόβρης, Μαρία Κατριβέση, Βασίλης Κόκκαλης, Μίλτος Νίκας . Σοφία Σεϊρλή, Στέλιος Σοφός, Ανδριάνα Χαλκίδη.
Βιόλα: Φώτης Παπαντωνίου

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων -Τηλ.2610273613