current views are: 1

19 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση11:37

Εορταστική συναυλία για τη Γυναίκα στο Μέγαρο Μουσικής

Εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας και τα 25 χρόνια από τη μεταμόσχευση καρδιάς της πρώτης γυναίκας στην Ελλάδα.

Δημοσίευση 11:37’
αρθρο-newpost

Εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας και τα 25 χρόνια από τη μεταμόσχευση καρδιάς της πρώτης γυναίκας στην Ελλάδα.

Εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας και τα 25 χρόνια από τη μεταμόσχευση καρδιάς της πρώτης γυναίκας στην Ελλάδα.

Μια μουσικοχορευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Άριες, Βαλς και Πόλκες, αποσπάσματα από τα διασημότερα έργα του ρομαντισμού, με επίκεντρο την Βιεννέζικη μουσική του J. Strauss, αλλά και συνθέσεις των P.I. Tchaikovsky, G. Puccini, G. Verdi, G. Bizet και F. Chopin.

Επιλεγμένοι χοροί των J. Strauss και P.I. Tchaikovsky θα παρουσιαστούν σε χορογραφίες της διακεκριμένης Κατερίνας Ροδίου από επαγγελματική ομάδα χορού. Την βραδιά θα λαμπρύνουν επιπλέον 45 «μικρές χορεύτριες».

Επί σκηνής η Βασιλική Καραγιάννη σοπράνο, πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Κατερίνα Ρούσσου μέτζο σοπράνο, με πλήθος εμφανίσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πιάνο η Τατιάνα Παπαγεωργίου θα ερμηνεύσει το Andante Spianato & Grande Polonaise του Chopin.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων διευθύνει ο Μιχάλης Οικονόμου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Αυστριακής Πρεσβείας και υπό την αιγίδα του  Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠ.Α.Ν.ΔΑ), Δήμου Αθηναίων και έχει τη στήριξη του Ιδρύματος «Θώραξ».


σχετικα αρθρα