Έργο ονειρικό, ένα μουσικό ποίημα που μιλά για την «αθωότητα της παιδικής ηλικίας και τη γλυκύτητα των ερωτικών σκιρτημάτων της εφηβείας». Ένας ωκεανός μελωδίας που «αφουγκράζεται τον απόηχο των ρομαντικών μυθιστορημάτων της ιπποσύνης και των μελαγχολικών σκοπών των τροβαδούρων και των τρουβέρων». 

«Το μαγικό κόρνο του αγοριού», του Γκούσταβ Μάλερ δεν αποτελεί τυχαία μια από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες του κορυφαίου συνθέτη. Και όπως όλα δείχνουν στην αθηναϊκή παρουσίασή του θα ευτυχίσει. Αυτό γιατί θα το ερμηνεύσουν δύο θαυμάσιοι τραγουδιστές οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό, ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η υψίφωνος Λένια Ζαφειροπούλου.
 
Στο πιάνο ο Θανάσης Αποστολόπουλος. Οι καλλιτέχνες στη συναυλία τους στο Μέγαρο θα παρουσιάσουν τα τραγούδια: «Θερινή αλλαγή βάρδιας», «Περπατούσα χαρούμενα σ’ ένα πράσινο δάσος», «Χαμένος κόπος», «Ποιος έφτιαξε αυτό το τραγουδάκι;», «Η επίγεια ζωή», «Χωρισμός και αποχωρισμός», «Το νυχτερινό τραγούδι του αγροφύλακα», «Το κήρυγμα του Αντωνίου από την Πάδουα στα ψάρια», «Παντοτινός χωρισμός», «Παρηγοριά στη δυστυχία», «Μικρός θρύλος του Ρήνου», «Το τραγούδι του φυλακισμένου στον πύργο», «Στους προμαχώνες του Στρασβούργου», «Ο μικρός τυμπανιστής», «Ύμνος στη λογική και τη σοφία», «Εγερτήριο»  και «Όπου ηχούν οι ωραίες σάλπιγγες».