Γραμμένο από τον κορυφαίο Ιρλανδό συγγραφέα Τζωρτζ Μπέρναρ Σω, το έργο «Αγαπημένε μου ψεύτη», στο οποίο ο συγγραφέας διηγείται την σχέση που διατηρούσε ο ίδιος για σαράντα περίπου χρόνια με την μεγάλη Αγγλίδα ηθοποιό Πατρίτσια Κάμπελ, ανεβαίνει στις 21 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία Τάσου Λέρτα. 

Με επαναστατικό τρόπο γραφής από τον ευρηματικό Ιρλανδό πολυβραβευμένο συγγραφέα, το «Αγαπημένε μου ψεύτη» βασίζεται στην γεμάτη συναισθήματα, εντάσεις και κορυφώσεις αλληλογραφία που αντάλλαξε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής, όσο και πολυκύμαντης σχέσης τους. 

Τα δύο πρόσωπα του έργου καλούνται να ερμηνεύσουν η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Νίτα Παγώνη και ο επίσης από την πρώτη κρατική σκηνή προερχόμενος Βύρων Κολάσης, καταθέτοντας ένα αληθινό ρεσιτάλ ηθοποιίας.

Μια αληθινή ιστορία αγάπης και πάθους, όπου κυριαρχούν βαθειά ανθρώπινα συναισθήματα, στην οποία ο συγγραφέας με μαεστρία καταγράφει παράλληλα το ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής.

Ο Τζωρτζ Μπέρναρ Σω με λόγο κοφτερό σαν νυστέρι, καταγγέλλει τον πόλεμο και τον Χίτλερ και εκφράζει ξεκάθαρα την αντιπολεμική του στάση. Τα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν ανάμεσα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους στην Ευρώπη και την Αμερική, γίνονται φόντο του έργου. 

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο «Αθηνών» από τον Δημήτρη Μυράτ και τη Βούλα Ζουμπουλάκη στη δεκαετία του ΄70. Οι πρόβες συνεχίζονται εντατικά και το έργο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το κοινό.

Θέατρο Τζένη Καρέζη: Ακαδημίας 3, 10671 Αθήνα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή: 9.00 μ.μ. Σάββατο: 6.00 μ.μ. (λαϊκή απογευματινή) και 9.00 μ.μ. Κυριακή: 8.00 μ.μ.

Εισιτήρια προς 15 και 10 ευρώ. Λαϊκή απογευματινή 10 ευρώ.

Διάρκεια: 2 ώρες