Ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος πανελλήνιος διαγωνισμός γελοιογραφίας, με τίτλο «Ο Διόνυσος σε κρίση», που διοργάνωσε ο δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, υπό την αιγίδα του τμήματος Θεατρικών σπουδών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τα ονόματα των νικητών του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν, την προσεχή Κυριακή, στο Τριανόν του Ναυπλίου, ενώ οι επισκέπτες και οι δημότες του Ναυπλίου έχουν την ευκαιρία, περπατώντας στα σοκάκια της παλιάς πόλης, να θαυμάσουν τα έργα που έχουν αναρτηθεί κι εκτίθενται. Πρόκειται για ένα μεγάλο ανοιχτό χώρο τέχνης και τα τριάντα τέσσερα έργα των διαγωνιζομένων θα εκτίθενται μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Μέσα από τα έργα αυτά μπορεί κανείς να διακρίνει το χιούμορ και την ευρηματικότητα, με την οποία οι διαγωνιζόμενοι προσέγγισαν το θέμα του διαγωνισμού.

Η εικαστικός Βασιλική Σαγκιώτη, υπεύθυνη για τον διαγωνισμό, τόνισε ότι «η συμμετοχή κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερη και το εικαστικό επίπεδο υψηλότερο. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από αξιόλογους γελοιογράφους, εικαστικούς και εικονογράφους κι είμαι πολύ αισιόδοξη διότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στον στόχο, ο διαγωνισμός να γίνει θεσμός και η πόλη σημείο αναφοράς για την τέχνη και τη δημιουργία».