current views are: 3

27 Φεβρουαρίου 2014
Δημοσίευση18:15

«Ξημερώνει Κυριακή»: Φαντασμαγορική πρεμιέρα στον Ελληνικό Κόσμο

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό, ξεκίνησε χθες το ταξίδι του, το μιούζικαλ «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ» στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

 

Δημοσίευση 18:15’
αρθρο-newpost

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό, ξεκίνησε χθες το ταξίδι του, το μιούζικαλ «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ» στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

 

Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό, ξεκίνησε χθες το ταξίδι του, το μιούζικαλ «ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ» στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Στην πρεμιέρα, στις πρώτες σειρές του θεάτρου, ήταν ο δημιουργός των τραγουδιών, ο κορυφαίος  συνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος φανερά συγκινημένος δήλωσε “ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, στις πιο μύχιες σκέψεις μου, δεν φανταζόμουν πως τα τραγούδια που φτιάξαμε μαζί με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο πριν 45 χρόνια, το 1969,  θα έφταναν να είναι τόσο επίκαιρα και σημερινά. Είμαι σίγουρος ότι θα “Ξημερώσει Κυριακή” και ευχαρίστησε τους ηθοποιούς και συντελεστές για την υπέροχη δουλειά που παρακολούθησε.

Ο κόσμος συγκινησιακά φορτισμένος χειροκροτούσε παρατεταμένα όρθιος, τραγουδώντας συγχρόνως το ομότιτλο τραγούδι της παράστασης!

Στιγμές και θύμησες του χθες, καταστάσεις και γεγονότα που αφορούν και χαρακτηρίζον απόλυτα το σήμερα, αναβιώνουν μέσα από την παράσταση «Ξημερώνει Κυριακή».

Ένα έργο, εμπνευσμένο, από την ιστορία των πολυτραγουδισμένων και διαχρονικών επιτυχίων του Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου από τον ιστορικό δίσκο «ο Δρόμος» και το «Μίλα μου για λευτεριά», που από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, θα παρουσιάζεται στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιστιμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ένα υπέροχο μιούζικαλ, σε κείμενα Παναγιώτη Μπρατάκου – Μάρως Μπουρδάκου και σκηνοθεσία Μάνου Πετούση.

«Ξημερώνει Κυριακή», «Γέλαγε η Μαρία», «Μέθυσ’απόψε το κορίτσι μου», «Το Αγαλμα», «Πρώτη φορά».., είναι ορισμένες από τις 25 μεγάλες επιτυχίες που θα ακουστούν ζωντανά για άλλη μία φορά με ερμηνευτές τη Ρένα Κουμιώτη και τον Δημήτρη Μπάση και συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κωνσταντίνου Παγιάτη.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Κώστας Αρζόγλου, Μιχάλης Μητρούσης, Γιώτα Φέστα, , Δημήτρης Αλεξανδρής, Βασίλης Παλαιολόγος, Δώρα Χρυσικού, Αννίτα Κούλη, Γιάννης Καραούλης.

Τραγουδούν: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Στέλιος Κέλλερης, Νικόλας Μπράβος, Γιάννης Μωραΐτης, Γιώργος Νικητόπουλος, Μάυ Χάννα, Αμαλία Ασκορδαλάκη, Κέλυ Γιακουμάκη

Τα σκηνικά, επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, τις χορογραφίες η Αποστολία Παπαδαμάκη, τα κοστούμια η Δέσποινα Βολίδη, τους φωτισμούς ο Ανδρέας Μπέλλης.

Βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Φασιλής