"Ζωγραφική σε πορσελάνη" είναι το θέμα της έκθεσης που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 28 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοικτή για μία εβδομάδα στο "Χώρο Τέχνης Τ. Δερδεμέζη", στα Ιωάννινα. Δημιουργός των έργων που θα εκτεθούν είναι η Βερονίκη Νέσση, που καθιερώθηκε στη ζωγραφική σε πορσελάνη και έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Η διαδικασία της ζωγραφικής σε πορσελάνη έχει τη δική της απαιτητική διαδικασία. Η καλλιτέχνης σε εκλεκτή πορσελάνη ζωγραφίζει με το πενάκι ή πινελάκι, χρησιμοποιώντας ειδικά χρώματα, χρυσό ή ασήμι, που πρέπει να αντέχουν σε μεγάλες θερμοκρασίες στον ειδικό φούρνο που χρησιμοποιεί για να μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Η τεχνική αυτή αποδίδει εκλεκτά κομμάτια τέχνης που ξεχωρίζουν. Όπως δήλωσε η ίδια, κάθε κομμάτι απαιτεί ανάλογα με τον όγκο του πολυήμερη λεπτομερή διαδικασία, με εντυπωσιακά όμως τελικά αποτελέσματα.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν διάφορα αντικείμενα πορσελάνης ζωγραφισμένα στο χέρι, για καθημερινή χρήση, γιορτινές εκδηλώσεις αλλά και συλλεκτικά.