Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει τον Μάρτιο μία επιστημονική περιήγηση για μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των ρευστών, των ποτών και των φαγητών.

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα λύσουν ένα γαστρονομικό μυστήριο χρησιμοποιώντας εξοπλισμό εργαστηρίου, θα δουν υγρά που μαγνητίζονται, υγρά που λειτουργούν σαν ρολόγια και υγρά που φτιάχνουν πύργους. Ακόμη, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία των ποτών, θα ανακαλύψουν πώς αυτά επηρέασαν την εξέλιξη της επιστήμης και την ιστορία της ανθρωπότητας.

Αναλυτικότερα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, από 1 Μαρτίου έως 20 Ιουλίου, το πρόγραμμα της ενότητας «H επιστήμη από το ποτήρι στον δοκιμαστικό σωλήνα» θα περιλαμβάνει:
* Διαδραστικό Εργαστήρι «Μυστήριο στην κουζίνα» - Ώρα 11:30-12:45 (απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά από επτά έως 12 ετών). Η επιστήμη εισβάλλει στον χώρο της γαστρονομίας και τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς αντιδρούν μεταξύ τους τα υλικά της συνταγής, αναλαμβάνοντας το ρόλο του επιστήμονα.
* Επίδειξη πειραμάτων «Τα πάντα ρει» - Ώρα: 13:30 - 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των οκτώ ετών και για ενηλίκους).
* Διαδραστική αφήγηση «Τα ποτά που άλλαξαν τον κόσμο» - Ώρα: 15:30-16:15 (προτείνεται για παιδιά άνω των 11 ετών και για ενηλίκους).
Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορεί όμως κανείς να τις παρακολουθήσει με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης, το οποίο είναι ημερήσιο. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.