ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

STEVE TURRE: Ο άνθρωπος που παίζει τα ιερά κοχύλια της τζαζ

Steve Turre τρομπόνι, κοχύλια

Nino Menci πιάνο

Marco Marzola μπάσο

Dion Parson ντραμς

Bruce Williams άλτο και σοπράνο σαξόφωνο

Ο Στιβ Τουρέ είναι ο πιο ολοκληρωμένος τρομπονίστας της σύγχρονης τζαζ σκηνής διεθνώς. Και πέρα από του να είναι σπουδαίος μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής είναι και μοναδικός στο να παίζει κοχύλια! Αυτή του η μοναδικότητα και η ικανότητά του να βγάζει από τα κοχύλια έναν εκπληκτικό ήχο τον ξεχωρίζει σαν popular image και τον τοποθετεί στην πρώτη γραμμή.

Αυτή του η ξεχωριστή ιδιότητα είναι που εκλαμβάνεται σαν ιδιαίτερο gimmick και σαν «επικοινωνιακός» καταλύτης. Από μόνο του αυτό το γεγονός πουλάει σαν ατραξιόν! Όμως ο Steve Turre έχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω του...

Ο Steve Turre ήταν από την αρχή ένας δραστήριος τζάζμαν. Το 1973 συνεργαζόταν με τους Jazz Messengers του ντράμερ Art Blakey και με την ορχήστρα των Thad Jones και Mel Lewis. Στο διάστημα 1974-76 έπαιζε τρομπόνι και ηλεκτρικό μπάσο στο γκρουπ του Chico Hamilton. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον τρομπετίστα Woody Shaw και ξανά με τον Rahsaan Roland Kirk. Ο τελευταίος ήταν που του έβαλε την ιδέα να παίζει με εξωτικά κοχύλια και ο Steve Turre ανέπτυξε έναν εντυπωσιακά εκπληκτικό ήχο μ’ αυτά.

Συνέχισε να συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα όπως με τον McCoy Tyner, τον Dexter Gordon, τον Slide Hampton, τον Poncho Sanchez, τον Hilton Ruiz και τον Tito Puente – αποκτώντας και μια μεγάλη συνάφεια και πείρα στην λάτιν τζαζ σκηνή.

INFO

STEVE TURRE

“ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΖΑΖ”

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

ΣΤΙΣ 20.30

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: € 15,00 (Φοιτητικά - ΑΜΕΑ) - 25,00 - 30,00 - 40,00 - 55,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)