Η Θεατρική Ομάδα ριSκο, σε συνεργασία με το Αβέρτο Θέατρο, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Κολομβιανού συγγραφέα Γκουστάβο Οττ, «Γυναίκες χωρίς οξυγόνο!» (“Divorciadas, Evangelicas y Vegetarianas”), σε μετάφραση Δημήτρη Ψαρρά (Teatro Pasion), κατόπιν παραγγελίας της ομάδας, και σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου.

Με το έργο αυτό η ομάδα ριSκο συμμετέχει στην «Ανοικτή Σκηνή - Θεατρικές Φωνές της πόλης -2014» που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Μαρτίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον -Σκηνή Νίκος Ναουμίδης», Παρασκευοπούλου 42. Γενική είσοδος 10 €, προπώληση στα εκδοτήρια της Αριστοτέλους, κάρτες ανεργίας, φοιτητικά, ατέλειες: 5 €. Πληροφορίες – κρατήσεις: 6943 649 009

Για το έργο

Μια κωμωδία με θέμα τη Γυναίκα του σήμερα που πνίγεται από την έλλειψη οξυγόνου, χαρακτηριστικό αποτέλεσμα του πανικού που τις δημιουργεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η αδυναμία επικοινωνίας και η σύγχυση ως προς τους κοινωνικούς ρόλους που «οφείλει» να υποδυθεί. Τρεις γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οδηγούνται μέσα από την αλληλεγγύη και τη φιλία στην αυτογνωσία και την απελευθέρωση τους από τους «μύθους» που τις δεσμεύουν.

«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΟΞΥΓΟΝΟ!»

(“Divorciadas, Evangelicas y Vegetarianas”)

Κείμενο: Gustavo Ott

Μετάφραση: Δημήτρης Ψαρράς

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου

Σκηνικά -Κοστούμια: Έλενα Κώτση

Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου

ΔΙΑΝΟΜΗ

Γκλορια: Λίλη Λαμπούδη

Μπεατρίς: Νάντια Ρωμανίδου

Μέτσε: Αγγέλα Μπολέτση

Παρασκευή 21 και Σάββατο 22 Μαρτίου

Δημοτικό Θέατρο «Άνετον, Παρασκευοπούλου –Σκηνή Νίκος Ναουμίδης», Παρασκευοπούλου 42, Φάληρο.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Προπώληση (στα εκδοτήρια της Αριστοτέλους)

Κάρτες ανεργίας, φοιτητικά, ατέλειες: 5 €