Το αυτοβιογραφικό έργο του Τζ. Μπέρναρ Σω, «ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΨΕΥΤΗ» στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ από τις 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Γραμμένο από τον κορυφαίο Ιρλανδό συγγραφέα Τζωρτζ Μπέρναρ Σω, το έργο «Αγαπημένε μου ψεύτη», στο οποίο ο συγγραφέας διηγείται την σχέση που διατηρούσε ο ίδιος για σαράντα περίπου χρόνια με την μεγάλη Αγγλίδα ηθοποιό Πατρίτσια Κάμπελ, μεταφέρεται και ανεβαίνει από τις 17 Μαρτίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Τζένη Καρέζη σε σκηνοθεσία Τάσου Λέρτα.  

Με επαναστατικό τρόπο γραφής από τον ευρηματικό Ιρλανδό πολυβραβευμένο συγγραφέα, το «Αγαπημένε μου ψεύτη» βασίζεται στην γεμάτη συναισθήματα, εντάσεις και κορυφώσεις αλληλογραφία που αντάλλαξε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της εκρηκτικής, όσο και πολυκύμαντης σχέσης τους. Τα δύο πρόσωπα του έργου καλούνται να ερμηνεύσουν η καταξιωμένη Ελληνίδα ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου Νίτα Παγώνη και ο επίσης από την πρώτη κρατική σκηνή προερχόμενος Βύρων Κολάσης, καταθέτοντας ένα αληθινό ρεσιτάλ ηθοποιίας.

Μια αληθινή ιστορία αγάπης και πάθους, όπου κυριαρχούν βαθειά ανθρώπινα συναισθήματα,  στην οποία ο συγγραφέας με μαεστρία καταγράφει παράλληλα το ιστορικό και κοινωνικοπολιτικό  πλαίσιο της εποχής. Ο Τζωρτζ Μπέρναρ Σω με λόγο κοφτερό σαν νυστέρι,  καταγγέλλει τον πόλεμο και τον Χίτλερ και εκφράζει ξεκάθαρα την αντιπολεμική του στάση. Τα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν ανάμεσα στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους στην Ευρώπη και την Αμερική, γίνονται φόντο του έργου. Παράλληλα ο συγγραφέας γίνεται έντονα αυτοσαρκαστικός και μέσα από το δεσμό του με την Πατρίτσια Κάμπελ, έναν δεσμό που γνώριζε τόσο η σύζυγος του, όσο και ο κοινωνικός περίγυρος, σκιαγραφεί τον αντίκτυπο που δημιουργεί  η σχέση δύο δημόσιων προσώπων στο περιβάλλον τους.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο «Αθηνών» από τον Δημήτρη Μυράτ και τη Βούλα Ζουμπουλάκη στη δεκαετία του ΄70.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Δημήτρης Μυράτ

Σκηνοθεσία: Τάσος Λέρτας

ΠΑΙΖΟΥΝ: Νίτα Παγώνη, Βύρων Κολάσης.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

Θέατρο Τζένη Καρέζη: Ακαδημίας 3,  10671 Αθήνα

Τηλ. 210 3625520  -  210 3636144

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα: 8.00 μ.μ. Τρίτη 9.00 μ.μ. Εισιτήρια προς 15 και 10 ευρώ.

Διάρκεια: 2 ώρες