Η κωμωδία του Στανισλάβ Στρατίεβ «Το Ρωμαϊκό Λουτρό», ανεβαίνει στο Θέατρο Σημείο (πρώην «Απλό») την Παρασκευή 14 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου (Οι Χαλασοχώρηδες).

Το έργο θα παρουσιάζεται από τις 14 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου, στο Θέατρο Σημείο (β’ σκηνή «Σημείο lab») κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας άνθρωπος φεύγει για διακοπές και αφήνει τα κλειδιά του σπιτιού του σε δύο εργάτες για να του επισκευάσουν το πάτωμα. Όταν επιστρέφει, τον περιμένει μια τεράστια έκπληξη. Ένα τέλεια διατηρημένο, αρχαίο Ρωμαϊκό Λουτρό έχει ανακαλυφθεί στο σαλόνι του. 

Πλέον, ο χώρος είναι σπίτι; Πεδίο ανασκαφής; Κολυμβητήριο; Όλα μαζί ή τίποτα απ’ όλα αυτά; 

Ο νόμος, αναγνωρίζει στον ιδιοκτήτη το δικαίωμα να συνεχίσει να ζει στο σπίτι του, επιτρέπει σ’ ένα φιλόδοξο αρχαιολόγο την έναρξη ανασκαφών και επιβάλλει την παρουσία ενός ναυαγοσώστη καθώς πρόκειται για υδάτινη δεξαμενή. 

Η επιστήμη, η τέχνη, ο αθλητισμός, η ανθρωπότητα και ο μεμονωμένος άνθρωπος, παλεύουν να υπάρξουν μέσα σε λίγα τετραγωνικά, στριμωγμένοι από μια εξουσία απούσα, απρόσωπη και επομένως απάνθρωπη.

Ο Στρατίεβ, μέσα από την σατιρική του ματιά, βάζει τους ήρωές του να συνδιαλεχθούν με θέμα τον άνθρωπο και τη θέση του στη σύγχρονη κοινωνία. 

Ο συγγραφέας ανοίγει το διάλογο μέσα στο περιβάλλον τού «βαλκανικού κομμουνισμού της Βουλγαρίας του 1974». 

Η παράσταση, συνεχίζει το διάλογο αυτόν, μέσα στο περιβάλλον τού «βαλκανικού καπιταλισμού της Ελλάδας του 2014». 

Το Θέατρο Σημείο, β’ σκηνή «Σημείο lab», βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη 4, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9229579.