Στο Gazarte, 5 και 6 Απριλίου, η σημαντική τζαζ τραγουδίστρια της εποχής μας.

Ηχογραφεί συχνά, και παίζει εξίσου συχνά, αλλά στην Ελλάδα δεν την έχουμε ξανα-ακούσει, αν και πρόκειται για την κορυφαία φωνή που μας πρόεκυψε στα 90’s,  μια φωνή «καπνισμένη», ωστόσο ευέλικτη και εντελώς μοναδική, που ανήκει σε μια γυναίκα της μουσικής που παίζει πιάνο και κιθάρα από εννέα ετών, και τραγουδάει από τα μέσα του ‘70.

Κομμάτι ζωντανό της αμερικανικής παράδοσης, η Γουίλσον κυκλοφόρησε και κυκλοφορεί εξαιρετικούς δίσκους, εκ των οποίων συστήνουμε το «Blue Light ‘Τil dawn» του ‘93, το «New Moon Daughter» του ‘95, αλλά και σχεδόν ό,τι άλλο έχει ηχογραφήσει μέχρι τα πιο πρόσφατα «Silver Pony» και «Another Country».

Στη σχολή της Άμπι Λίνκολν, με την οποία υπήρξε φίλη και συνεργάτιδα, η μεγάλη Κασάντρα είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις σημαντικότερες τζαζ μουσικούς, ερμηνεύτριες, τραγουδοποιούς και παραγωγούς της γενιάς της και από όσο όλα δείχνουν, τα έργα και η επιρροή της θα αγγίξουν πολλές ακόμη γενιές. Με τον καιρό αναδείχθηκε σε ένα τεράστιο κεφάλαιο, που επιδόθηκε στο πιο δημιουργικό πάντρεμα της φολκ, της κάντρι, των μπλουζ με την τζαζ. Το έργο της έχει βραβευθεί με δύο Grammys, με Django D’Or, με Edison Music Award και ένα σωρό ακόμα τιμητικές διακρίσεις, ενώ το «Blood on the Fields» του Wynton Marsalis, στο οποίο η Κασάντρα είχε βασικό ρόλο, αποτελεί την πρώτη τζαζ κυκλοφορία που κατάφερε να κερδίσει βραβείο Pulitzer.

Info

05 Απριλίου 2014 
GAZARTE, Βουτάδων 32-34, Γκάζι 
Τηλ.: 6946448050, 2106918372 
Και 6 Απριλίου 2014. Σάββατο: 22.00, Κυριακή: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: A ζώνη: 55€ | Β ζώνη: 40€ | Όρθιοι: 20€ & Ταμείο: A ζώνη: 60€ | Β ζώνη: 45€ | Όρθιοι: 25€

TAGS