Στο παιδικό μουσείο οι μικροί επισκέπτες δεν θα ταξιδεύουν πλέον μόνο στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον! Μέχρι τώρα τα παιδιά μπορούσαν να γνωρίσουν τα τσίγκινα παιχνίδια (στα οποία εντάσσεται η συλλογή που ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης παραχώρησε στο μουσείο), να μάθουν για την ιστορία των παιχνιδιών στη Θεσσαλονίκη από το 1920 μέχρι σήμερα και συγχρόνως να δουν από κοντά πώς ήταν μία τάξη ενός παλιού παραδοσιακού σχολείου.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου όμως, εντάσσονται πλέον και εργαστήρια ρομποτικής, που απευθύνονται σε παιδιά Δ΄, Ε', ΣΤ' Δημοτικού και Γυμνασίου και θα διαρκέσουν μέχρι το Μάιο.

Πρόκειται για μια συνεργασία του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με την Robotixlab και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ. (Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών ΑΕ).

Ο κύκλος εκπαιδευτικών εργαστηρίων ρομποτικής θα έχει ως θεματικό σενάριο την προστασία των υδάτινων πόρων και την ανακύκλωση μπαταριών.

Σύμφωνα με την διευθύντρια του Παιδικού Μουσείου, Γλύκα Φουντά, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα έχουν επισκεφτεί το μουσείο περισσότερα από 3.000 παιδιά.

Σύμφωνα με την κ Φουντά, η φιλοσοφία των εργαστηρίων βασίζεται στη δημιουργική μάθηση, μέσα από τον πειραματισμό και τη κατασκευή, με στόχο τη μοναδική βιωματική εμπειρία, υψηλής εκπαιδευτικής αξίας όπου οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την επιστήμη της ρομποτικής κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας πραγματικά ρομπότ.

Την οργάνωση του περιεχομένου και την εκτέλεση των εργαστηρίων επιμελείται η Robotixlab και ο Μηχανικός Ρομποτικής, Αντώνης Κάνουρας MSc, MIET.

Ο κύκλος του σεμιναρίου ρομποτικής πραγματοποιείται δωρεάν και γίνεται κατόπιν ραντεβού, που κλείνονται τηλεφωνικά από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή (9.00 -13.00) στο τηλέφωνο 2310913047.