Με την απονομή των βραβείων και την προβολή της ταινίας «Ένας Πύργος στην Ιταλία», παρουσία της σκηνοθέτιδος, αποχαιρέτισε το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου το αθηναϊκό κοινό, λίγο πριν ανηφορήσει στη Θεσσαλονίκη. 

Το βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στην ταινία «Michael Kohlhaas» του Αρνό ντε Παλιερέ.

Πρόκειται για μία πραγματική ιστορία που ασχολείται με τον αγώνα ενός εμπόρου αλόγων να πετύχει την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του.  

Η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου για το TV5 MONDE έδωσε το βραβείο στoν εκπρόσωπο των εταιριών διανομής της ταινίας για την Ελλάδα. Το βραβείο θα δοθεί για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποφάσισε και φέτος να απονείμει τιμητική διάκριση στην ταινία Καμίλ Κλοντέλ 1915 του Μπρούνο Ντιμόν, η οποία παρακολουθεί μερικές ημέρες από τη ζωή της διάσημης γλύπτριας και ερωμένης του Ροντέν.

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το «Tα καλύτερα έρχονται» της Μαριό Βερνού.

Στην τελετή λήξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό, παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος Ορέστης Ανδρεαδάκης.

Μετά την απονομή των βραβείων, η σκηνοθέτης Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι παρουσίασε την ταινία της «Ένας πύργος στην Ιταλία» που προβλήθηκε στην τελετή λήξης. Ακολούθησε και δεύτερη προβολή της ταινίας για το κοινό.

Σήμερα Πέμπτη, το Φεστιβάλ ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στον κινηματογράφο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους.