Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης

Βοηθός σκηνοθέτη  Άσπα Σιώκου

Τους δύο ανώνυμους ρόλους ερμηνεύουν ο Βασίλης Πουλάκος και ο Γιώργος Μπούγος για τρεις μόνο παραστάσεις Δευτέρα 31 Μαρτίου, Τρίτη 1 & Τετάρτη 2 Απριλίου στην αίθουσα του Θεατροδρομίου στις 9 το βράδυ στην Κοζάνη.

Ο άνθρωπος στη περιπέτειά του από την αρχή της Ιστορίας, προσπαθούσε αδιάκοπα να συνθέσει το εγώ με το εμείς, το άτομο με τη κοινωνία. Αυτές οι δύο αρχέτυπες δυνάμεις συγκρούονταν και ειρήνευαν, σε ένα ταξίδι που τις εύρισκε πάντα μαζί. Το εγώ και το εμείς υποχρεωτικά συνοδοιπορούσαν και η ενέργεια αυτής της συνύπαρξης ήταν και ο καταλύτης του πολιτισμού σε όλη την εξέλιξη του.

Το έργο του Ν. Μανούδη ανασκαλεύει το αθέατο εγώ, όπως αυτό κρύβεται και φανερώνεται στη ζωή των ανθρώπων. Χρησιμοποιώντας τα υλικά του σουρεαλισμού και του ρεαλισμού κρυφοκοιτάζει σε ανεξερεύνητες και ανομολόγητες γωνιές του, οι οποίες όμως τελικά μοιάζουν τόσο οικείες. Η αίσθηση του χρόνου χάνεται μέσα σ’ αυτή τη παράξενη ενδοσκόπηση. Ένα έργο που προσπαθεί να ξεκλειδώσει την υποκειμενική ματιά κάθε ανθρώπου, εκθέτοντας την στη δημόσιο θέα.

Μη το χάσετε…

Ενδεχομένως να είναι αποκαλυπτικό κι ενδιαφέρον…