current views are: 1

27 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση20:05

«Η τελεία»: Παράσταση για παιδιά 3 ετών στο Skrow Theater

«Η τελεία» μία παράσταση για παιδιά από 3 ετών με αφορμή τo ομώνυμo παιδικό βιβλίο του Πήτερ Ρέυνολντς.

Δημοσίευση 20:05’
αρθρο-newpost

«Η τελεία» μία παράσταση για παιδιά από 3 ετών με αφορμή τo ομώνυμo παιδικό βιβλίο του Πήτερ Ρέυνολντς.

«Η τελεία» μία παράσταση για παιδιά από 3 ετών με αφορμή τo ομώνυμo παιδικό βιβλίο του Πήτερ Ρέυνολντς.

Skrow Theater

Αρχελάου 5, Παγκράτι – 210.72.35.842

Κάθε Κυριακή στις 11.30 & καθημερινές για σχολεία

διάρκεια 65′ / γενική είσοδος 10 ευρώ

Η τελεία που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και θερμή υποδοχή κοινού τη σεζόν 2011-12, προσελκύοντας πάνω από 3.000 λιλιπούτειους θεατές στην παιδική σκηνή του Bios, επανέρχεται φέτος στην Αθήνα, αυτή τη φορά στο ολοκαίνουριο Skrow Theater του Βασίλη Μαυρογεωργίου και φιλοδοξεί για ακόμη μία χρονιά να σκορπίσει χρώμα στο μουντό σκηνικό της εποχής.

Η παράσταση της τελείας είναι μια ιδέα με αφετηρία το ομώνυμο παιδικό βιβλίο του Πήτερ Ρέυνολντς που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις «Αίσωπος». Ένα σύγχρονο παραμύθι που με τις μεταφράσεις του έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο και έχει αποσπάσει σημαντικά εκδοτικά και παιδαγωγικά βραβεία.

Πρόκειται για την ιστορία της Λίας, ενός συνηθισμένου κοριτσιού που με λίγη ενθάρρυνση καταφέρνει να νικήσει τους φόβους της και να κατακτήσει την αυτοπεποίθησή της. Όλα ξεκινούν όταν η δασκάλα της την προτρέπει να μην αφήνει το χαρτί της λευκό στο μάθημα της ζωγραφικής αλλά να κάνει κάτι…«έστω μια γραμμή, μία τελεία!».

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και μία ομάδα ταλαντούχων συντελεστών συνθέτουν με αφορμή αυτή την απλή αλλά τόσο εμπνευσμένη ιστορία, μία παράσταση για όποιον έχει φοβηθεί να εκφράσει τον εαυτό του, τη δημιουργικότητά του και τελικά τα όνειρά του.

Μία μουσική παράσταση με χιούμορ, σουρεαλισμό και πρωτότυπες μελωδίες που χρησιμοποιεί νέα μέσα για να εξερευνήσει τη δημιουργική έκφραση και τις ανθρώπινες δυνατότητες. Η τελεία παρακινεί, εμπνέει και υπενθυμίζει ότι η τόλμη κι η αυθεντικότητα είναι όπλα που διαθέτει ο καθένας, αρκεί να μη φοβάται να αφήσει το σημάδι του και φυσικά… να βάλει σε αυτό την υπογραφή του!

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπογδάνος

σκηνικά-κοστούμια-video art: Λυδία Κοντογιώργη & Μαρίζα Παγκάκη

κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα

μουσική: Ερατώ Α. Κρεμμύδα

στίχοι: Κωνσταντίνος Μπογδάνος

φωτισμοί: Δημήτρης Παπαθανασίου & Ηλίας Ελιέζερ

φωτογραφίες: Χριστόφορος Δουλγέρης

trailer: Φοίβη Φρονίστα

Παίζουν: Εύη Δόβελου, Ναταλία Καλημερατζή, Αγγελική Μαρίνου, Γιώργος Φλωράτος