Η Ομάδα Πάλσαρ παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια δραματοποιημένη εκδοχή της εμβληματικής νουβέλας του Έντεν φον Χόρβατ «Νέοι χωρίς Θεό».

Μια χώρα βρίσκεται υπό το απολυταρχικό καθεστώς του Ανώτερου Πληβείου. Σε μια τάξη σχολείου, οι έφηβοι μαθητές είναι γράμματα χωρίς ονόματα, εκπαιδεύονται για να αναπαράγουν προπαγανδιστικά σλόγκαν και κάνουν ιδανικό τους τον σαρκασμό και την πίστη στη διαίρεση των ανθρώπων. Κι ένας δάσκαλος, που προσπαθεί να μην οργίζεται για να καταφέρει να εξασφαλίσει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, ακολουθεί τις μυστικές εγκυκλίους της Επιθεώρησης, για να τονώσει τα πατριωτικά αισθήματα και την πολεμική ετοιμότητα των μαθητών του.

Θα βρεθούν σε μια κατασκήνωση κοντά σε ένα απομακρυσμένο χωριό για συμπληρωματική στρατιωτική εκπαίδευση. Η επαφή με μια άλλη πραγματικότητα θα αλλάξει τις ισορροπίες. Ο δάσκαλος θα διαβάσει κρυφά το ημερολόγιο ενός μαθητή, αλλά δεν θα το ομολογήσει, κι αυτό θα αποτελέσει αφορμή για μια δολοφονία. Θα ακολουθήσει μια δίκη όπου τα πρόσωπα θα έρθουν αντιμέτωπα με την αναγκαιότητα της ευθύνης και της αλήθειας. Τελικά ο πραγματικός ένοχος και οι ηθικοί αυτουργοί θα αποκαλυφθούν, με όλες τις αναπόφευκτες συνέπειες και παράπλευρες απώλειες που απαιτεί η αποκατάσταση της αλήθειας.

Μετάφραση: Βίκυ Γεωργιάδου & Φοίβη Ψευδού

Σκηνοθεσία & δραματουργική επεξεργασία: Βίκυ Γεωργιάδου

Σκηνικά & Κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα

Σχεδιασμός φωτισμών: Mελίνα Μάσχα

Μουσική & ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Ανδρέου

Παίζουν: Αθανασία Αγοράκη, Βούλα Βερδελή, Γενοβέφα Ζάγγα, Γιούλη Καρναχωρίτη, Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου, Παντελής Φλατσούσης

5 Φεβρουαρίου έως 10 Απριλίου / Τετάρτη & Πέμπτη στις 20.30
Τιμή εισιτηρίου: 12€ & 8€  (φοιτητικό, ανέργων και κάτω των 30)