Ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο άγγλο συνθέτη Ralph Vaughan Williams, θα παρουσιάσει το Χορωδιακό Σύνολο «Athens Singers», στην πρώτη του εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014.

O Ralph Vaughan Williams θεωρείται από πολλούς ο σπουδαιότερος άγγλος συνθέτης μετά τον Henry Purcell. Δάσκαλος, συνθέτης, μαέστρος, μέντορας για πολλούς, άφησε πίσω του μια σημαντική εργογραφία, που περιλαμβάνει όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, αλλά και μεγάλα χορωδιακά έργα, δείγματα της οποίας θα ακουστούν στη συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το έργο English Folk Song Suite γραμμένο αρχικά για στρατιωτική μπάντα . Ακολουθούν τέσσερα από τα εννέα τραγούδια του κύκλου «Songs of Travel», ο οποίος βασίζεται στην ομώνυμη ποιητική συλλογή του Robert Louis Stevenson, και το έργο Five Mystical Songs, βασισμένο σε τέσσερα ποιήματα από τη συλλογή «The Temple: Sacred Poems», του κληρικού της Αγγλικανικής Εκκλησίας και ποιητή, George Herbert. Το πρόγραμμα τελειώνει με την καντάτα Dona nobis pacem (Δώσε μας Ειρήνη), έναν ύμνο – παράκληση για παγκόσμια ειρήνη, βασισμένο σε αποσπάσματα από την Βίβλο, τη Θεία Καθολική Λειτουργία, τρία ποιήματα του Walt Whitman κι έναν πολιτικό λόγο, έργο γραμμένο το 1936, αμέσως μετά τη λήξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και λίγο πριν ξεκινήσει ο Δεύτερος.

Συμπράττουν:
Heather Heliger, σοπράνο
Βαγγέλης Μανιάτης, βαρύτονος
Δημήτρης Βεζύρογλου, πιάνο
Χορωδιακό Σύνολο Athens Singers
Εικοσαμελής Ορχήστρα
Μουσική Διεύθυνση: Roger Tilley

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί για τους σκοπούς της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών.