Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika, των δύο ντοκιμαντέρ που παρακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, σας προσκαλούν την Τετάρτη 9 Απριλίου, στις 14:30, στην πρώτη προβολή της νέας τους παραγωγής με τίτλο «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» στον κινηματογράφο Ideal.
 
Μέσα από άγνωστες ιστορικές πτυχές το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. 

Όπως και στα δυο προηγούμενα ντοκιμαντέρ το κόστος παραγωγής καλύφθηκε αποκλειστικά από την οικονομική συνεισφορά των ίδιων των θεατών, σε ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ευρώπη.

Χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης οι δημιουργοί του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε τολμούν να σπάσουν ταμπού δεκαετιών σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.  

Αναζητώντας τα ίχνη του σύγχρονου φασισμού, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, graffiti και συναυλίες, οι δημιουργοί του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε ταξίδεψαν σε ολόκληρη την Ευρώπη συνομιλώντας με γνωστούς συγγραφείς όπως ο Ταρίκ Αλί, με ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους.  

Η Avant Premiere του νέου ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται μία μόλις ημέρα πριν από την ελεύθερη κυκλοφορία του στο διαδίκτυο (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00), χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης. Την ίδια ημέρα και ώρα, το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. θα προβληθεί σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης.
 
Το σενάριο υπογράφει ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Άρης Τριανταφύλλου. Στη δημοσιογραφική έρευνα συμμετείχαν ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης ενώ υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Θάνος Τσάντας. Τη μουσική του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε έγραψαν ο Ερμής Γεωργιάδης και το συγκρότημα Last Drive.