Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος

Και νέα παράταση για 4 έξτρα παραστάσεις έως 13 Απριλίου (Σάββατο 5/4 21.00, Κυριακή 6/4 17.00, Σάββαρο 12/4 21.00, Κυριακή 13/4 17.00) πήρε η θεατρική διασκευήτου σπουδαίου διηγήματος του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», μια τρυφερή ιστορία για δύσκολους καιρούς που παίζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ζούμε επειδή φροντίζουμε τους εαυτούς μας, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που μας κάνει να ζούμε είναι μόνο η αγάπη. Σκηνοθετούν και ερμηνεύουν οι Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Νανούρης και Ηλίας Κουνέλας. 

Συνοδοιπόροι σε αυτό το μαγικό ταξίδι η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και τοσκηνικό τοπίο της Κατερίνας Χριστίνας Μανωλάκου. Tα σύγχρονα κείμενα της παράστασης είναι της Όλιας Λαζαρίδου.

Η ιστορία είναι απλή. Ένας φτωχός παπουτσής, την πιο κρύα νύχτα του χειμώνα, βγήκε τουρτουρίζοντας έξω στο χιόνι για να μαζέψει τα λεφτά που του χρωστούσαν. Σε μια γωνιά του δρόμου έπεσε πάνω σ' ένα σωριασμένο, παράξενο, γυμνό άνθρωπο. Αποφάσισε να τον πάρει μαζί στο σπίτι του. Από το σημείο αυτό ξεκινά μια αλυσίδα από μυστήρια συμβάντα, απροσδόκητα και καταπληκτικά γεγονότα που θα αποκαλύψουν σ' αυτόν και τη γυναίκα του, τη μια και μοναδική αλήθεια, που είναι η απάντηση στο ερώτημα: «Από τι ζουν οι άνθρωποι». 

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Νανούρης, Ηλίας Κουνέλας
Σύγχρονα Κείμενα Ολια Λαζαρίδου
Μουσική Κωνσταντίνος Βήτα 
Σκηνικά – κοστούμια Κατερίνα-Χριστίνα Μανωλάκου 
Κατασκευή κούκλας Μάρθα Φωκά
Ζωγραφιά Γιώργος Χαβουτσάς
Φωτισμοί Σοφία Αλεξιάδου 
Βοηθός σκηνοθέτη Αννα Μαρία Πασχάλη 
Συμπαραγωγή: Λυκόφως - Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Πληροφορίες:
«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Αίθουσα Ιφιγένεια
Πειραιώς 254, Ταύρος
www.theatron254.gr

ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σάββατο 5/4 21.00, Κυριακή 6/4 17.00 
Σάββαρο 12/4 21.00, Κυριακή 13/4 17.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
70 λεπτά