current views are: 1

22 Απριλίου 2014
Δημοσίευση15:07

«Δείπνο με φίλους» στο θέατρο Εγνατία

Είστε καλεσμένοι αν αντέχετε το πολύ γέλιο και τη μεγάλη συγκίνηση…

Δημοσίευση 15:07’
αρθρο-newpost

Είστε καλεσμένοι αν αντέχετε το πολύ γέλιο και τη μεγάλη συγκίνηση…

Είστε καλεσμένοι αν αντέχετε το πολύ γέλιο και τη μεγάλη συγκίνηση…

Ένα εξαιρετικό, σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του Ντόναλντ Μάργκιουλις, που παρουσιάζει στο Θέατρο «Εγνατία» ο Γρηγόρης Βαλτινός, μαζί με την Ρένια Λουιζίδου, την Μπέσυ Μάλφα και τον Κλέωνα Γρηγοριάδη. Δυο γυναίκες, δύο άντρες, δυο ζευγάρια, τέσσερις φίλοι. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας αποφασίζει να σπάσει τον σύνδεσμο. Οι συνέπειες αλλάζουν τη ζωή τους για πάντα.

Το «Δείπνο με φίλους» το οποίο ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό κοινό με τεράστια επιτυχία πριν δεκατρία χρόνια, έχει τιμηθεί επίσης με το Βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, το Βραβείο Lucile Lortel και Outer Critics Circle, καθώς και το Βραβείο Dramatists Guild Hull-Warriner.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος έχει κάνει και την απόδοση μαζί με τη Μαριλένα Παναγιωτοπούλου. Η σκηνογραφική επιμέλεια και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ και οι φωτισμοί της Μελίνας Μάσχα.

Θέατρο Εγνατία 
Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Πλ. Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη. +302310225172


σχετικα αρθρα