Οι εμβληματικοί Tuxedomoon, θα εμφανιστούν στη χώρα μας για δύο μοναδικές συναυλίες την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο Principal Club Theater στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 5 Ιουνίου Stage Volume 1 στο Μοναστηράκι για να προσφέρουν δύο ξεχωριστά βράδια στους Έλληνες fans τους. 37 χρόνια πριν στο Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησε η μουσική διαδρομή μιας μπάντας που συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες στην ιστορία του Νεοϋορκέζικου post punk, new wave κύματος.

Μια ιδιότυπη καλλιτεχνική κολλεκτίβα που επηρέασε από τους Sonic Youth μέχρι τους Radiohead και τους Depeche Mode. Πρωτοπόροι, Ρομαντικοί, επαναστατικοί, ευφάνταστοι και βαθιά επιδραστικοί, οι Tuxedomoon μέσα από minimal ρυθμούς και ηλεκτρικές παραμορφωμένες μελωδίες ξεπήδησαν από το underground για να γίνουν ηγέτες μιας ολόκληρης σκηνής, είδωλα μιας ολόκληρης γενιάς.

«Ο μόνος κανόνας ήταν η σιωπηρή συμφωνία μεταξύ μας ότι οτιδήποτε ακούγεται σαν κάποιος άλλος, ήταν ταμπού», έχει δηλώσει ο Steven Brown σχετικά με τον τρόπο που έγραφαν μουσική, που δεν ήταν άλλος παρά να δημιουργούν τραγούδια που δεν ακουγόταν σαν κάτι άλλο που ήδη έχει γίνει και έχει ήδη ακουστεί.

«In A Manner Of Speaking», «Desire», «Half Mute» «Scream With A View», «Holy Wars», «Ship Of Fools»και φυσικά το «No Tears» είναι μόνο κάποιες από τις επιτυχίες της μπάντας που τραγουδήθηκαν από πολλούς με μουσική τους αφετηρία το post-punk, new wave. Λάτρεις των πειραματισμών οι Tuxedomoon δε σταμάτησαν ποτέ να εξελίσσονται, βαδίζοντας σε κάθε πιθανό μουσικό μονοπάτι δίχως να χάνουν τον προσωπικό τους στυλ και την ξεχωριστή ταυτότητα τους. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τον Blaine L. Raininger, τoν Steve Brown, τον Peter Principle, τον Luc Van Lieshout και τον Bruce Geduldig των Tuxedomoonσε δύο ξεχωριστές εμφανίσεις, την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο Principal Club Theater της Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 5 Ιουνίου στο Stage Volume 1 στην Αθήνα.

Principal Club Theater

Γεωργίου Ανδρέου 56
Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310 428088

Stage Volume 1

Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου,
Μοναστηράκι,

Τηλ. 210 3232132

Η προπώληση αρχίζει την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014