Η διαχρονική μούσα του κινηματογράφου, Κατρίν Ντενέβ, τράβηξε όλα τα φλάς επάνω της πριν λίγο, στην έναρξη του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου.

Οι ουρές που είχαν σχηματιστεί έξω από τον Απόλλωνα στη Σταδίου έδειξαν από νωρίς την τεράστια προσέλευση του κοινού στην τελετή.Η Κατρίν Ντενέβ κατέφτασε στην Αθήνα για να παρακολουθήσει με το κοινό την ταινία έναρξης του Φεστιβάλ, στην οποία και πρωταγωνιστεί.

Η ταινία του Φρανσουά Οζον, είναι «μία κωμωδία στην οποία έπαιξα με μεγάλη ευχαρίστηση» είπε η Κατρίν Ντενέβ προσθέτοντας ότι «η κωμωδία για τις γυναίκες ηθοποιούς είναι αρκετά δύσκολες και αρκετά σπάνιες».

Στη τελετή έναρξης χαιρέτησε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Φαρνό και φυσικά η ανάδοχος του 12ου φεστιβάλ, ηθοποιός Άννα Μουγκλαλίς. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τη σύζυγό του, η Επίτροπος Θαλασσίων υποθέσεων και Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, ο Πρόεδρος της κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Θόδωρος Αγγελόπουλος, η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ κ.α.