Το «I love U» στις «Θεατρικές Συναντήσεις» στη Θεσσαλονίκη

Το «I love U» στις «Θεατρικές Συναντήσεις» στη Θεσσαλονίκη

Με το “I love U”, μια παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη αφιερωμένη στη Λούλα Αναγνωστάκη, της οποίας τις ηρωίδες ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου, συνεχίζονται το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου στις 9 μ.μ., στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», οι «Θεατρικές Συναντήσεις», το εαρινό θεατρικό φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς. 

Η παράσταση είναι ένα ταξίδι στον παλλόμενο κόσμο της Λούλας Αναγνωστάκη, με συναρπαστικά πρόσωπα γυναικών που ταλαντεύονται ανάμεσα στην παραίτηση και την ελπίδα. Στιγμές γυναικών ή και της ίδιας γυναίκας σε διαφορετικούς χρόνους, με θραύσματα από τα έργα “Σ’ εσάς που με ακούτε”, “Αντόνιο ή το μήνυμα”, “Η πόλη”, “Διαμάντια και μπλουζ”, “Ο ήχος του όπλου” και ολόκληρο το έργο “Ο ουρανός κατακόκκινος”. Ο κόσμος, η βία, η μοναξιά, η απώλεια, η ελπίδα, και μαζί το λοξό χιούμορ της Αναγνωστάκη.

Η σύνθεση των κειμένων έγινε από τον Σταμάτη Κραουνάκη και την Αλεξάνδρα Παντελάκη, με τη συνεργασία της συγγραφέως. Τους ρόλους ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου. Συμμετέχει, στον ρόλο του Μιχάλη στον «Ήχο του όπλου», ο Χρήστος Γεροντίδης. Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα, βοηθός σκηνοθέτη: Χρ. Μουστάκας, ήχος: Δημ. Μουρλάς, φωτισμοί: Δημ. Στίγκας. Διεύθυνση παραγωγής:Ελένη Συροπούλου. Σκηνοθεσία , μουσική σύνθεση και συνοδεία στο πιάνο: Σταμάτης Κραουνάκης.

Η παράσταση παίχτηκε φέτος την άνοιξη στο Open House του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Πηγή: culturenow.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο