Χορός με δάκτυλα, τα οποία προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη. Η παράσταση Κiss & Cry των Michèle Anne De Mey - Jaco Van Dormael ανεβαίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών από τις 2 ως 4 Μαΐου 2014 στις 20:30 στην Κεντρική Σκηνή. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Fast Forward Festival.

Ζευγάρι στη ζωή και συνεργάτες στη σκηνή, η σπουδαία Βελγίδα χορογράφος και χορεύτρια Michèle Anne De Mey και ο πολυβραβευμένος στις Κάννες κινηματογραφιστής Jaco Van Dormael, παρουσιάζουν το επιτυχημένο έργο Kiss & Cry / Νanodanses (2011), ένα χοροθέαμα σε... μικρογραφία, όπως υποδηλώνει και ο υπότιτλός του, το οποίο διευρύνει τα όρια τόσο του χορού όσο και του σινεμά. 

Μόνο τα χέρια και τα δάχτυλα των χορευτών διακρίνονται να χορεύουν πάνω σε ένα σκηνικό σε μικροκλίμακα, σαν να είναι βγαλμένο από την παιδική μας ηλικία, γεμάτο μινιατούρες τρένων, χειροτεχνίες, μικροσκοπικά κουκλόσπιτα και χιονισμένα τοπία. Τα χέρια που χορεύουν ανάγονται σε ιδανικούς ερμηνευτές μιας ιστορίας αγάπης και λήθης: μια γυναίκα αναπολεί το παρελθόν και αναζητά στις ατραπούς της μνήμης τα πρόσωπα που κάποτε την όριζαν, την αγάπησαν κι έπειτα εξαφανίστηκαν από τη ζωή της. Μικροκάμερες κινηματογραφούν και προβάλλουν το μαγικό αυτό χορογραφικό μικρόκοσμο σε μεγάλη οθόνη, οδηγώντας τον θεατή σε μια νέα συνείδηση του βλέμματος και των αισθήσεων. 

ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΜΕ ΗΧΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ