Έκθεση έργων τέχνης για τα ανθρώπινα δικαιώματα (ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική) παρουσιάζει το Κέντρο Προάσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΠΑΔ) με τη συνεργασία του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, (Αίθουσα "Γ. Ιακωβίδης", Ακαδημίας 50, Αθήνα).

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 17 Απριλίου, τις καθημερινές 10 π.μ. με 8 μ.μ. και την Κυριακή 10 π.μ. με 2 μ.μ.

Τα έργα θα διατεθούν σε προσιτές τιμές. Μέρος των εσόδων θα χρησιμοποιηθεί για τα προγράμματα του ΚΕΠΑΔ για την προστασία και αρωγή ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Μεταξύ των έργων ζωγραφικής είναι και των Αγγελίδου, Αδαμάκη, Ανδρεαδάκη, Αντωναρόπουλου, Kανά, Καρά, Κτιστοπούλου, Κυριακούλη, Λασηθιωτάκη, Μαδένη, Μιγάδη, Μιχαλιτσιάνου, Μπότσογλου, Παλλαντζά, Παντελιά, Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Παπανικολάου, Ραζή, Χαδούλη, Χάρου, και μεταξύ των χαρακτικών και γλυπτών των Βασιλείου, Γέρου, Γκόνου, Σαρακατσιάνου, Σόρογκα, Τέτση, Τσαρούχη κ.ά.