current views are: 4

8 Μαΐου 2014
Δημοσίευση12:57

Περσινή αρραβωνιαστικιά, στις Θεατρικές Συναντήσεις 2014

Τελευταία πράξη για τις «Θεατρικές Συναντήσεις», το εαρινό φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς.

Δημοσίευση 12:57’
αρθρο-newpost

Τελευταία πράξη για τις «Θεατρικές Συναντήσεις», το εαρινό φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς.

Τελευταία πράξη για τις «Θεατρικές Συναντήσεις», το εαρινό φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς: η θεατρική ομάδα Elephas Tiliensis παρουσιάζει στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου, στις 9 μ.μ., την «Περσινή αρραβωνιαστικιά», μια πρωτότυπη παράσταση βασισμένη στο γνωστό πεζογράφημα της Ζυράννας Ζατέλη που κυκλοφόρησε το 1984 καθιερώνοντας αμέσως τη συγγραφέα του σαν μια ανεπανάληπτη, ξεχωριστή φωνή στη σύγχρονη λογοτεχνία μας. 

Το πρώτο διήγημα του πρώτου βιβλίου της Ζυράννας Ζατέλη μεταφέρεται τώρα για πρώτη φορά στη σκηνή. Ένα ποιητικό παραμύθι που μιλά με τρόπο υπαινικτικό, αλλά και ωμό, για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις μύχιες σκέψεις, τις κρυφές επιθυμίες, τον φόβο και την έλξη του θανάτου, τη σύνδεση της καθημερινής πραγματικότητας με το μεταφυσικό, τη φαντασία και τη μαγεία. Μια ιστορία που βουτάει στο καζάνι της πρώτης αφύπνισης και σοκάρει μέσα από την απλότητα και το χιούμορ της, αποκαλύπτοντας τους μυστικούς και θαυμάσιους μηχανισμούς της ανθρώπινης ψυχής.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ και Τατιάνα Άννα Πίττα. Η σκηνοθεσίαείναι του Δημήτρη Αγαρτζίδη και της Δέσποινας Αναστάσογλου. Μουσική σύνθεση: Costinho (Κωστής Ζουλιάτης), που την εκτελεί ζωνατανά επί σκηνής, σκηνικός χώρος-κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού , φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα, επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή. Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Κοντογούρη, Ιωάννα Μπογδάνου. 

Η “Περσινή αρραβωνιαστικιά” παίχτηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά τη θεατρική περίοδο 2013-2014.