Η Ιωάννα Παππά γίνεται η γνωστή ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη στο έργο η «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου. Πρόκειται για ένα μονόλογο για τον δρόμο που «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου.

Η παράσταση θα ανέβει από τις 8 Μαΐου και για 16 παραστάσεις στη σκηνή του Θεάτρου Βασιλάκου από τον Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη. Μέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη έως Κυριακή, 9 μ.μ. 

Επί σκηνής η ποιήτρια λίγο πριν πεθάνει. Με ψυχοπομπό ένα αντιφυματικό ραδιοφωνικό μήνυμα της εποχής να της μετράει τις ώρες, η Μαρία Πολυδούρη ξηλώνει το φόρεμά της μέχρι να μείνει γυμνή και ταυτόχρονα μονολογεί, εσωστρέφεται, εξωστρέφεται, χορεύει φοξ τροτ, τραγουδάει Αττίκ και απευθύνεται με κοριτσίστικο θυμό σε όσους έχουν φτιάξει το «μύθο» της, συχνά χωρίς την συγκατάθεσή της: Στο κοινό που την ταύτισε με τον Καρυωτάκη και περιορίστηκε στη μελοδραματική εκδοχή της ερωτικής της ιστορίας. Στους μολυσματικούς νοτιάδες της Καλαμάτας που επηρέασαν την ποίηση της παιδιόθεν, στην τρέλα της παρισινής ζωής που επέσπευσε το θάνατο από φυματίωση. Στην μητέρα της που προετοίμασε τον ανήσυχο χαρακτήρα της μέσα από πρώιμες φεμινιστικές αναζητήσεις της Καλλιρόης Παρρέν. Στον ίδιο τον Καρυωτάκη που έμεινε αμετακίνητος στην ενόρμηση θανάτου κακοποιώντας τον έρωτά της και αγνοώντας το κάλεσμα της ζωής. 

Τα σκηνικά- Κοστούμια είναι της Ελένης Στρούλια και η μουσική του Αλέξανδρου Γκόνη. Η χορογραφία είναι της Χριστίνας Σουγιουλτζή και οι φωτισμοί του Τάσου Παλαιορούτα. 
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά 

Info: Θέατρο «Βασιλάκου», Προφ. Δανιήλ 3 & Πλαταιών, τηλ. 210.3470707