Η Αλέξια Βασιλείου παρουσιάζει τη συναυλία «η Τραγουδίστρια και η Φωνή της» την Τρίτη 27 Μαΐου στο θέατρο της Unesco στο Παρίσι, και φέρνει στην UNESCO την πράξη και την τέχνη του Αυτοσχεδιασμού.

Μαζί της, ο επί σειρά ετών στενός της συνεργάτης από το Λος Άντζελες, εξαιρετικός κιθαρίστας και παραγωγός Ronan Chris Murphy, ο οποίος συνεργάστηκε με τους: King Crimson, Terry Bozzio (Zappa, Missing Persons), Steve Stevens (Billy Idol), Tony Levin (Peter Gabriel, John Lennon, Pink Floyd), Martin Sexton, Jamie Walters, Ulver, The California Guitar Trio, Chucho Valdes y Groupo Irakere, Joan LaBarbara (Philip Glass Ensemble, Steve Reich) Nels Cline (Wilco), όπως και με τους Yes.

Η Αλέξια παρουσιάζει μία οπτικοακουστική συναυλία με αποσπάσματα από τη συλλογή των δίσκων της Σειρά Αυτοσχεδιασμών, τις πειραματικές ταινίες μικρού μήκους της ιδίας, αφηγηματικό λόγο/ποίηση, αυτοσχεδιασμό, φωνή με άνεμο, με αποσπάσματα από τον δίσκο της Re-bE μαζί με ένα βίντεο ντοκουμέντο με τον Μίκη Θεοδωράκη: ο αυτοσχεδιασμός της Αλέξιας με τον σπουδαίο συνθέτη από την μεταξύ τους συνεργασία στον διπλό δίσκο της Αλέξιας: Αλέξια - Μίκης Θεοδωράκης.

Η Αλέξια αυτοσχεδίαζε από πάντα, πρώτα ήταν τα χρόνια της στην Αμερική με την Τζάζ, η οποία είναι βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, μετά στους δίσκους της: Αγάπη μου - Αγάπη μου του Ζαμπέτα από τα "Κλασσικά" της αυτοσχεδιαστικό variation, ακολούθησε ο δίσκος της με τον Chick Corea και τον John Patitucci στο περίφημο Spain, όπου η Αλέξια είναι η μοναδική γυναίκα παγκόσμια που τραγούδησε το Spain συνοδευόμενη από τον ίδιο τον Chick Corea, οι δύο προκάτοχοί της είναι οι σπουδαίοι Al Jarreau και Bobby McFerrin. Ακολούθησε το αυτοσχεδιαστικό ντουέτο της με τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η ενασχόληση της Αλέξιας με τον Αυτοσχεδιασμό, άρχισε πιο συνειδητά και συνέχισε με την δημιουργία του τριπλού δίσκου της Re-bE, που υπήρξε προπομπός της Σειράς Αυτοσχεδιασμών.