current views are: 1

20 Μαΐου 2014
Δημοσίευση14:01

Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το καλοκαίρι

Το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) διευρύνει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα και παρουσιάζει μεγάλες παραγωγές όπερας και μπαλέτου, πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, παραγωγές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ένα μεγάλο συμπόσιο και πολλές παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» σε χώρους απρόσμενους.

Δημοσίευση 14:01’
αρθρο-newpost

Το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) διευρύνει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα και παρουσιάζει μεγάλες παραγωγές όπερας και μπαλέτου, πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, παραγωγές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ένα μεγάλο συμπόσιο και πολλές παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» σε χώρους απρόσμενους.

Το φετινό καλοκαίρι η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) διευρύνει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα και παρουσιάζει μεγάλες παραγωγές όπερας και μπαλέτου, πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις, παραγωγές εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ένα μεγάλο συμπόσιο και πολλές παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» σε χώρους απρόσμενους.

Δύο μεγάλες παραγωγές όπερας της Λυρικής θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο με τη συμμετοχή των συνόλων της και σπουδαίων καλλιτεχνών διεθνούς αναγνώρισης. Πρόκειται για τον αριστουργηματικό «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, στις 11, 13, 14 και 15 Ιουνίου και τον εμβληματικό «Οθέλλο» του Βέρντι σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκου, στις 27, 29, 30 και 31 Ιουλίου.

Επίσης, στις 29 Ιουνίου το Μπαλέτο της Λυρικής θα παρουσιάσει στο Καλλιμάρμαρο, για μια και μοναδική παράσταση, το σπουδαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Ζορμπάς» σε χορογραφία του Λόρκα Μασσίν.

Παράλληλα με τις μεγάλες παραγωγές, η Λυρική συνεχίζοντας την πολιτική της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας, θα παρουσιάσει μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στις 8 Ιουλίου, στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με τίτλο «Όπερα α λα Γκρέκα». Στη συναυλία αυτή θα παρουσιαστούν άριες, ντουέτα και χορωδιακά από τις πιο γνωστές όπερες του ρεπερτορίου, στην ελληνική γλώσσα, κάνοντας έτσι μια αναφορά στη σπουδαία ιστορία της Λυρικής Σκηνής. 

Στο ίδιο πλαίσιο της εξωστρέφειας, η Λυρική συνεχίζει την παρουσίαση των παραστάσεων της «Όπερας της Βαλίτσας» σε δήμους της Αττικής με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι θερινοί μήνες στο Θέατρο Ολύμπια είναι αφιερωμένοι παραδοσιακά στη νεανική δημιουργία και την εκπαίδευση. Στις 20 και στις 22 Ιουνίου οι σπουδαστές – μονωδοί του Όπερα Στούντιο θα παρουσιάσουν την όπερα του Μπαλντασσάρε Γκαλούππι «Ένας άντρας για όλες». 

Στις 4 και στις 5 Ιουλίου η Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Λυρικής θα πραγματοποιήσει την ετήσια παρουσίασή της, ενώ στις 11 και στις 12 Ιουλίου στην Ανοιχτή Πρόβα των Νέων Χορογράφων του Μπαλέτου της, επτά χορευτές παρουσιάζουν τις νέες τους χορογραφίες.

Τέλος, από τη Σκιάθο, το νησί του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στις 6 Ιουλίου, θα ξεκινήσει το ταξίδι της νέας όπερας του Γιώργου Κουμεντάκη «Η Φόνισσα», με ένα Συμπόσιο στο οποίο θα μιλήσουν καθηγητές πανεπιστημίου, ερευνητές, καθώς και οι συντελεστές του έργου, το οποίο θα παρουσιαστεί από τη Λυρική τον ερχόμενο Νοέμβριο


σχετικα αρθρα