Συναυλία του Αλέξανδρου Ναθαναήλ με τίτλο «Από την Ελλάδα στην Πορτογαλία: Μία μουσική γέφυρα» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 15ης Μαΐου, στην αίθουσα Pequeno Auditorio του διεθνούς αναγνωρισμένου πολιτιστικού κέντρου Centro Cultural de Belem, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο με την έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Μποκόρου «Για μία οδό ουσίας / Τα Στοιχειώδη», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Cascais, Fundacao Dom Luis I.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονταν πορτογαλικά φάδος και ελληνικά ρεμπέτικα που συνδέθηκαν μεταξύ τους με πρωτότυπες συνθέσεις του μουσικού και συνθέτη Αλέξανδρου Ναθαναήλ, αναδεικνύοντας ομοιότητες στη μουσική των δυο χωρών.
Στη συναυλία «Από την Ελλάδα στην Πορτογαλία: Μία γέφυρα μουσικής» συμμετείχαν οι τραγουδίστριες της νέας γενιάς των φαντίστας, Κάρλα Πίρες, Τζοχάνα Aμεντείρα– η οποία και απέσπασε παρατεταμένα χειροκροτήματα για την ερμηνεία της στο «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» στα ελληνικά, Mαρία Aνα Μποχόνε, με τη συνοδεία των μουσικών, Luis Guerreiro στην πορτογαλική κιθάρα, Pedro Pinhal στην κλασική κιθάρα, Ροντρίγκο Σεράο στο κοντραμπάσο, Κωνσταντίνο Κουκουλίνη στο μπουζούκι, Μπίμπι Σελμάνι στο ακορντεόν, με τον Αλέξανδρο Ναθαναήλ στο πιάνο.

Ο Έλληνας μουσικός και συνθέτης έδειξε την αγάπη του για τα ηχοχρώματα της Πορτογαλίας ήδη από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά, το ICONS (2010), χρησιμοποιώντας στις ηχογραφήσεις πορτογαλική κιθάρα, αφού η σχέση του με την πορτογαλική μουσική είχε ξεκινήσει από τη μικρή του ηλικία, ακούγοντας βινύλια της Αμάλια Ροντρίγκεζ.

Στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του Αλέξανδρου Ναθαναήλ, το ONDE SONHO (μτφ «εκεί όπου ονειρεύομαι»), με έξι ορχηστρικά κομμάτια και με επτά τραγούδια, τραγούδησαν έξι από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου φάντο, Ανα Σοφία Βαρελά, Κάρλα Πίρες, Ζιζάλα Ηοάο, Χέλντερ Moυτίνχο, Τζοάνα Amendoeira, Μαρία Ανα Μποχόνες και η ταλαντούχα Ελληνοβραζιλιάνα καλλιτέχνης Κατερίνα Πολέμη. Το ONDE SONHO κυκλοφόρησε στην Πορτογαλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης το Δεκέμβριο του 2013 και έτυχε θερμής υποδοχής. Στην Ελλάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού.
Στο τέλος της συναυλίας, οι προσκεκλημένοι εκφράστηκαν με θερμά χειροκροτήματα και ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τους καλλιτέχνες.