Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το έργο του Αχιλλέα Ε. Κούμπου, Σαρβίλ ...χαίρε καλοσύνη, από την ομάδα καλλιτεχνών 10th από τις 12 Μαΐουέως τις 3 Ιουνίου 2014.

Ένας λογιστής που αλλάζει συνήθειες. Μια γυναίκα που θέλει να μοιραστεί. Η κυρία που εμπνέει. Ο ηθοποιός που παροτρύνει. Η αδύναμη αδελφή. Μια μητέρα που μάχεται. Ο ποιητής… και η τελευταία του κατοικία - το κοιμητήριο της Σάρλβιλ - θα είναι το ξεκίνημα στην καινούρια ζωή;

Το «Σαρλβίλ» είναι ένα νέο κοινωνικό θεατρικό έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά. Διαδραματίζεται στη γαλλική επαρχία κοντά στα τέλη του 19ου αιώνα. Με σημείο αναφοράς τον ποιητή Αρθούρο Ρεμπώ διηγείται μια ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στην αλήθεια και τη μυθοπλασία, όπως μπορεί να συμβεί και στο μυαλό ενός ανθρώπου. Μια ιστορία αγάπης και ψυχικής δύναμης. 

Η οικουμενικότητα της σκέψης του Αρθούρου Ρεμπώ - η ελευθερία - δεν νοείται χωρίς το απαραίτητο στοιχείο της, τη δύναμη. Αυτή η δύναμη που πηγάζει από το «μέσα» μας, παρουσιάζεται στο θεατρικό, παραθέτοντας ταυτόχρονα αποσπάσματα ποιημάτων και ρήσεις από την εργογραφία του Ρεμπώ και  υπενθυμίζει ότι η ποίηση δεν αποκόπτει τη ζωή από την τέχνη, αλλά αντίθετα, μέσα από την ποίηση, αυτές τέμνονται από την αναγκαιότητα της συνύπαρξής τους. 

Κείμενο: Αχιλλέας Ε. Κούμπος
Σκηνοθεσία - Δραμ. επεξεργασία: Αλέξιος Κοτσώρης
Πρωτότυπη μουσική: Στέφανος Κορκολής
Σκηνικά - Βίντεο - Φωτισμοί: Αλέξανδρος Τσαντίλας
Κοστούμια: Ιωάννα Τιμοθεάδου
Φωτογραφίες: Τάκης Διαμαντόπουλος
Μακιγιάζ: Make up Lab by Yiannis Marketakis
Χτενίσματα: Νικόλας Βιλλιώτης
Γραφιστικά: malddim
Διδασκαλία κειμένου: Ευγενία Αποστόλου
Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Νικολαΐδου, Ηλίας Κουρέτας

Παίζουν: Αλέξιος Κοτσώρης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Αυγουστίνος Κούμουλος, Έλενα Μεντζέλου, Αγγελική-Ειρήνη Μήτση, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου , Ελένη Τσαγκαράκη.

Διάρκεια: 75΄

Ημερομηνία: 12 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2014
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στις 21:30