Το έργο των Αριάν Μνουσκίν και Κλάους Μαν «Μεφίστο» σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε συνεργασία με το Εθνικό θέατρο από τις 24 Μαΐου ως τις 15 Ιουνίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 20:30, Κυριακή: 19:00 

Η άνοδος του ναζισμού στη Γερμανία του Μεσοπολέμου δοκιμάζει τις αντοχές, την ιδεολογία και την ηθική των μελών ενός θιάσου. Μέσα στη δίνη καταιγιστικών ιστορικών εξελίξεων, κάποιοι θα αντισταθούν, κάποιοι άλλοι θα αιφνιδιαστούν και άλλοι θα πληρώσουν με τη ζωή τους, καθώς το αυγό του φιδιού σκάει και ο ναζισμός αποκτάει όλο και περισσότερη δύναμη. Ένας από τους ηθοποιούς του θιάσου, ο Χένρικ Χόφγκεν, μπροστά στην αβεβαιότητα και τον φόβο, θα επιλέξει να προτάξει την καριέρα του και να συμμαχήσει με τον «διάβολο». 

Η μετάφραση είναι της Λουίζας Μητσάκου. Η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Νίκου Μαστοράκη.  

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Μαρίνα Ασλάνογλου, Βίκυ Βολιώτη, Κων/νος Γαβαλάς, Μαρία Ζορμπά, Δανάη Κατσαμένη, Θύμιος Κούκιος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Υβόννη Μαλτέζου, Στέφανος Μουαγκιέ, Αλκης Παναγιωτίδης, Γιώργης Παπαύλου, Τάσος Πυργιέρης, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιάννης Στόλας, Κων/να Τάκαλου, Χάρης Τζορτζάκης, Θάνος Τοκάκης, Χάρης Φραγκούλης, Μηνάς Χατζησάββας, Νίκος Ψαρράς.