Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

Η παράσταση «Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα», μετά από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις της στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Mαΐου (για τρεις παραστάσεις) με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Η παράσταση της μεικτής ομάδας νέων με ή χωρίς αναπηρία "Εν Δυνάμει", υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Ελένης Ευθυμίου και την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, συγκλόνισε τους παρευρισκόμενους με τις ειλικρινείς προθέσεις και την καλλιτεχνική αποτελεσματικότητά της. Τη μεγάλη συγκίνηση ακολούθησε θερμό χειροκρότημα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, παρέμεινε μετά τις δυο βραδινές παραστάσεις για να συμμετάσχει στις συζητήσεις που ακολούθησαν με τους συντελεστές.

Ανάμεσα στο πλήθος του κοινού που παρακολούθησε τις τρεις παραστάσεις βρέθηκαν πολλοί άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου όπως ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, ο Κώστας Αποστολίδης, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Γιώργος Μακρής,  η Βασιλική Τρουφάκου, η Ευτυχία Μοσχάκη, ο Γιάννης Σαββιδάκης, ο Κωστής Γεωργίου, όπως επίσης η Λόλα Νταϊφά, ο Στέφανος Βούρος, αλλά και ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) & του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), που πέρα από την υποστήριξη που προσέφερε στην προσπάθεια της ομάδας, επέλεξε να περάσει μαζί με την οικογένειά του, το βράδυ της γιορτής του στο Ίδρυμα Κακογιάννη.

Στα σχόλια του μεγαλύτερου μέρους των θεατών επικρατούσε η άποψη πως πρόκειται για μια παράσταση που πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσει την πορεία της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, με κεντρικό στόχο το νεανικό κοινό.

Το φωτογραφικό υλικό είναι της Αθηνάς Λιάσκου.

Συντελεστές

Η τελική σύνθεση δεν αποτελεί προϋπάρχουσα θεατρική δραματουργία αλλά προέκυψε μέσα από τις πρόβες από τα μέλη της ομάδας.
Η τελική σύνθεση και επιμέλεια έγινε από την Ελένη Ευθυμίου.

Σκηνοθεσία-Μουσική: Ελένη Ευθυμίου

Σκηνικά-Κοστούμια: Ελισάβετ Αντάπαση

Φωτισμοί: Richard Anthony

Παίζουν: Κλειώ Αντωνοπούλου, Βάσω Ασίκογλου, Μαρία Δαχλύθρα, Ελευθερία Δρακουλίδου, Μαργαρίτα Καϊναδά, Δημήτρης Καλαγκάνης, Κίμων Καλαγκάνης, Άννα Καλίντσεβα, Αναστασία Καρυοφύλλη, Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη, Μαρία Κολτσίδα, Βαγγέλης Κοσμίδης, Γιώτα Κουϊτζόγλου, Νίκος Κυπαρίσσης, Παρμενίων Κυριακούλης, Ευτέρπη Κώστα, Λωξάνδρα Λούκας, Δημήτρης Μέξης, Αγγελική Μούσιου, Θάνος Νανάσης, Μιχάλης Ντολόπουλος.

Στην παράσταση ακούγονται κείμενα των Ξαβιέ Ντυρενζέ, Νικηφόρου Βρεττάκου, Τέλλου Φίλη, Τζ. Μ. Κουτσί.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206

Ταύρος

τηλ. 210 3418579